Ivan (PSD): Suntem deschişi unei liste comune cu UNPR şi PC la europarlamentare

Social-democrații sunt, de principiu, deschiși unei liste comune cu UNPR și PC pentru alegerile parlamentare, întrucât "fiecare mandat" de eurodeputat contează pentru a căpăta o influență cât mai mare în Grupul Socialiștilor din Parlamentul European, a declarat luni purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, citat de Agerpres.

20 ian. 2014, 14:00
Ivan (PSD): Suntem deschişi unei liste comune cu UNPR şi PC la europarlamentare

El a precizat că, până la finalul lunii ianuarie, când este convocat Comitetul Executiv Național al PSD, vor avea loc discuții atât cu organizațiile PSD din teritoriu, dar și cu liderii PC, ca potențiali parteneri în alianța electorală.

„Vom avea listă comună cu UNPR. Urmează să votăm în Comitetul Executiv de săptămâna viitoare dacă pe această listă se va afla și PC. Votul în Biroul Permanent este unul favorabil pentru liste comune PSD-UNPR-PC. Este o discuție de principiu, urmează ca până pe 31 să avem toate lucrurile clare cu viitorii parteneri. (…)Pentru noi este important ca în Grupul Socialiștilor din PE să avem cât mai multe mandate și pentru asta facem alianțe cu cine considerăm că putem să facem alianță. Este foarte important să ai o familie politică în PE care să lupte pentru tine. (…) Este foarte important să avem cât mai multă influență acolo. Prin urmare, fiecare mandat contează. Dacă prin aceste alianțe mai câștigăm un mandat, este foarte important”, a afirmat liderul PSD.

Ivan a adăugat că pe lista candidaților pentru europarlamentare, UNPR și PC ar putea avea câte un loc eligibil și „încă un loc la bătaie, locuri semi-eligibile cum le numim, în funcție de rezultatul pe care îl așteptăm”.

Referitor la posibilitatea ca și PNL să se regăsească pe lista comună PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare, Cătălin Ivan a susținut că ar fi „foarte dificil”.

Întrebat dacă PDL ar putea fi considerat un partener pentru partidul condus de Victor Ponta, Cătălin Ivan a precizat că PSD face parte deja dintr-o alianță împreună cu PNL, UNPR și PC.

VEZI SI:

PSD riscă să piardă MAJORITATEA în Senat. Care este ameninţarea care planează din umbră