Ivona, fiica lui Ivan Patzaichin, mesaj emoționant după slujbă. „Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur”

Ivona, fiica fostului mare sportiv, a spus câteva cuvinte despre Ivan Patzaichin la finalul slujbei.

07 sept. 2021, 14:34
Ivona, fiica lui Ivan Patzaichin, mesaj emoționant după slujbă. „Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur”

Ivona, fiica lui Ivan Patzaichin, mesaj emoționant. La finalul slujbei, Ivona, fiica fostului mare sportiv, a spus câteva cuvinte despre Ivan Patzaichin.

Ivona, fiica lui Ivan Patzaichin, mesaj emoționant

„Azi și de-a lungul vieții lui s-a scris infinit de mult. În aceste zile am realizat că tata nu a fost iubit de multă lume, ci a fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur. Îl necăjeam când îi spuneam că este prea bun, mai ales la restaurant, când voia să mănânce și să ducă furculița spre gură, iar cineva îl bătea pe umăr pentru o poză sau autograf. El lăsa furculița plină înapoi de fiecare dată și făcea o poză. Acesta era tatăl meu. Nu-i plăcea să vadă pe nimeni trist sau să dezamăgească pe cineva. A iubit oameni, a iubit sportul, iar pe mine și pe mama ne-a adorat. Viața lui a fost frumoasă, chiar dacă nu întotdeauna a fost ușoară. A iubit viața, iar viața l-a iubit. Din păcate, în acest an, ursitoarea cea rea și-a adus aminte de el și acum l-a luat de lângă noi”, spus fiica lui Ivan Patzaichin.

Ivan Patzaichin, înmormântat la Cimitirul Bellu. Funeraliile s-au ţinut la sediul CS Dinamo cu onoruri militare

Ivan Patzaichin a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani, după o lungă suferinţă, cauzată de un cancer pulmonar. Acesta era internat de mai bine de o lună la Spitalul Elias din Capitală. Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, în satul Mila 23, comuna Crişan, judeţul Tulcea, acolo unde a fost numit cetăţean de onoare. S-a dedicat 17 ani sportului şi a câştigat peste 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic. A fost campion european în 1969. A cucerit de opt ori medalia de aur, de şapte ori pe cea de argint şi de alte şapte ori pe cea de bronz la Mondiale. Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediţii, între 1968 şi 1984, cucerind de patru ori aurul olimpic: Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984 şi de trei ori medalia de argint (1972, 1980 şi 1984).