Jaf armat la o bancă din Baia Mare. Hoţii au venit pe scutere şi au fugit cu 100.000 de lei

Polițiștii din Baia Mare sunt în alertă maximă după ce în urmă cu puțin timp a avut loc un jaf, la o bancă din oraș.

23 mai 2018, 10:14
Jaf armat la o bancă din Baia Mare. Hoţii au venit pe scutere şi au fugit cu 100.000 de lei

UPDATE: Reprezentanţii Băncii Transilvania, au transmis, marţi, după jaful de la Agenţia Săsar din Baia Mare, că echipa a acţionat conform procedurilor dezvoltate pentru astfel de situaţii, iar suma de bani este asigurată.

„La Agenţia BT Săsar din Baia Mare a avut loc astăzi un jaf în urmă căruia, din fericire, nu sunt victime. A fost sustrasă o sumă de bani, însă aceasta este asigurată. Echipa băncii a acţionat conform procedurilor dezvoltate pentru astfel de situaţii, iar agenţia este dotată cu sistem de securitate şi supraveghere video standard, avizat de Ministerul de Interne. Banca Transilvania acordă ȋntregul suport autorităţilor care se ocupă de procedurile specifice de investigare”, se arată în documentul citat.

UPDATE: Zona este restricţionată, fiind interzis accestul atât pentru pietoni, cât şi pentru automobile Conform unor informaţii primite de la faţa locului, cei doi hoţi ar fi venit pe scutere, dinspre mall, pe strada Victoriei, fiind surorinşi de camerele de supraveghere existente în afata agenţiei bancare. Unul dintre hoţi avea un pistol (pe surse, ar fi vorba de un pistol calibru 9 mm), iar celălalt avea o macetă, cu care a lovit în pervazul ghişeului. Cu toate că încă nu a fost stabilit prejudiciul, se ştie că hoşii au furat doar lei. La ora jafului, în stoc nu erau euro.

UODATE: Angajaţii agenţiei bancare sunt foarte speriaţi, scrie presa locală. Cu toate acestea, au reuşit să dea anchetatorilor semnalmentele hoţilor. Există şi martori care au văzut hoţii venind şi au putut să dea şi ei informaţii. Se ştie că hoţii au plecat pe scutere, la fel cum au venit, dar nu se ştie dacă au mers pe strada Victoriei, spre Facultatea de Litere, ori s-au ascuns ân vegetaţia de pe strada Caragiale.

Incidentul a avut loc pe strada Victoriei din centrul orașului iar la fața locului se află polițiști. Se pare ca două persoane a pătruns în bancă având asupra sa o arma și a cerut bani angajaților.

Poliția fost sesizată la 112 și s-au deplasat la fața locului. În momentul de față se fac cercetări la fața locului”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș, pentru Vasile Dale.

La faţa locului de află două maşini ale poliţiei Baia Mare, una a Jandarmeriei, dar şi reprezentanţii firmei de pază cu care banca are contract. Oamenii legii au deschis o anchetă. Din primele informaţii primite de la faţa locului, nimeni nu a fost rănit.