Jaf cu bani europeni la programele pentru dezvoltarea resurselor umane. Maşini de lux şi electronice scumpe

Maşini de lux, tablete şi telefoane de fiţe, cumpărate pe bani europeni. Curtea de Conturi a descoperit nereguli uriaşe în cheltuirea fondurilor europene pentru programe de training pentru şomeri sau directori. Mai mult, raportul arată că nu este o întâmplare izolată ci o practică frecventă.

14 feb. 2014, 08:52
Jaf cu bani europeni la programele pentru dezvoltarea resurselor umane. Maşini de lux şi electronice scumpe

Responsabilii unui program european pentru formarea managerilor au cheltuit 42.000 de euro pentru un autombil de lux Mercedes, informează România TV.

Dotările suplimentare ale acestei maşini au costat 3.000 de euro. De asemenea, în cadrul unui program de formare a şomerilor din Oltenia s-a cumpărat un alt automobil scump, Nissan Juke, deşi nu avea nicio legătură cu programul. În plus, inspectorii de la Curtea de Conturi au mai descoperit achiziţii de tablete sau telefoane foarte scumpe care nu îşi aveau rostul în cazul acestor programe.

Citeşte şi CE a realocat suma de 240 milioane euro către Programul Operaţional Regional. DE unde a luat banii

Curtea de Conturi a descoperit nereguli de milioane de euro în cadrul acestor progame, nereguli din cauza cărora Comisia Europeană a aplicat corecţii majore pe programele pentru dezvoltarea resurselor umane.