JAF de un milion de doalri de la Arhiepiscopia din New York

O angajată a arhiepiscopiei din New York, suspectată că a furat un milion de dolari de la instituţia religioasă, a fost plasată în arest luni, au anunţat surse judiciare şi din rândul clerului catolic din oraş, relatează AFP.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 08:37
JAF de un milion de doalri de la Arhiepiscopia din New York

Anita Collins, în vârstă de 67 de ani, lucra din 2003 pentru arhiepiscopie, au precizat sursele citate.

Conform unui purtător de cuvânt al instituţiei, Joseph Zwilling, „ancheta a permis să se stabilească faptul că suma furată se apropie de un milion de dolari”.

Furtul „a fost comis de această angajată care a utilizat o tehnică subtilă de fraudă pentru a manipula sistemul de plăţi din conturile biroului de finanţe al Departamentului de Educaţie” al instituţiei, a precizat Zwilling într-un comunicat.

Anita Collins, care a fost arestată luni dimineaţă şi urma să fie deferită justiţiei în cursul zilei, a fost concediată luna trecută, când Biserica a descoperit ceea ce părea atunci un furt de 350.000 de dolari.

Potrivit presei locale, această angajată nu este la prima infracţiune şi a mai fost condamnată pentru furt, în 1999, când lucra pentru o agenţie de intermediere din Manhattan.