JAF ARMAT la o bancă din Bacău

O bancă din Bacău a fost jefuită, informează România TV. Casiera băncii a fost ameninţată cu o armă de un bărbat care a furat apoi o sumă de bani.

20 feb. 2014, 12:47
JAF ARMAT la o bancă din Bacău

Un bărbat înarmat a intrat în sediul unei bănci din Bacău. Chiar în acel moment o casieră număra o sumă de bani. Din primele informaţii, bărbatul i-a pus pistolul la tâmplă femeii şi i-a furat banii.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi de la Ambulanţă. Medicii îi acordă primul ajutor femeii, deoarece aceasta se află în stare de şoc, iar oamenii legii au împânzit zona pentru a-l prinde pe hoţ.

Oficiali ai BRD Bacău, bancă a cărei agenţie a fost jefuită joi după-amiază, susţin că bărbatul înarmat care intrase în imobil a reuşit să sustragă „doar o sumă mică de bani”.

Inventarul pagubelor produse în urma acestui incident fără precedent în Bacău s-a încheiat joi seară, în jurul orei 19,30.

„Potrivit politicii BRD de gestiune a numerarului, în unităţile băncii se afla doar sumele strict necesare desfăşurării operaţiunilor curente cu clienţii. Nicio persoană nu a fost rănită, însă casiera a suferit o intoxicaţie locală după ce jefuitorul i-a pulverizat un spray lacrimogen spre ochi. Ancheta asupra acestui incident a fost preluată de Poliţie”, a declarat pentru AGERPRES un reprezentant al conducerii sucursalei băcăuane a BRD.

Primelor cercetări efectuate de poliţişti atestă că jaful s-a produs în mai puţin de un minut şi jumătate. Individul, având o vârstă estimată între 30 şi 40 de ani, după ce pătrunsese în sediul agenţiei bancare, a scos un pistol pe care i l-a pus casierei la tâmpla, apoi a somat-o să-i dea toţi banii pe care îi are în sertar şi seif. Pentru ca femeia să nu aibă răgazul necesar de a apăsa butonul de panică, individul i-a pulverizat în faţă spray lacrimogen. Până ce vreun alt angajat să se sesizeze agresorul a luat o parte din banii aflaţi la vedere şi a dispărut.

Din spusele celor aflaţi în preajma incidentului agresorul ar fi intrat în scara vecină a blocului unde se afla sediul agenţiei, una cu acces şi în curtea interioară, pentru a nu fi văzut de eventualii martori, mulţi la număr, aflaţi pe strada Ştefan cel Mare.

După ce bărbatul a părăsit agenţia una dintre angajatele băncii a apăsat butonul de panică, iar un client al băncii care tocmai intrase în incintă a anunţat jaful la serviciul de urgenţă 112. Imediat la faţa locului au sosit poliţişti şi agenţi de pază, iar criminaliştii au început cercetarea cazului, prelevând probe ADN şi amprente.

Casiera a fost preluata de medicii de pe Ambulanţă, care i-au acordat primele îngrijiri, apoi au transportat-o la spital, deoarece acuza dureri la ochi şi la faţă după ce fusese împroşcată cu jetul de la spray-ul lacrimogen. Potrivit medicilor Spitalului Judeţean de Urgenţă starea de sănătate a femeii nu este în pericol.

În opinia anchetatorilor, cea mai bună pistă pentru identificarea agresorului sunt camerele de luat vederi instalate în afara şi în interiorul agenţiei bancare, care au surprins fiecare moment al jafului. Pe lângă cercetarea tuturor împrejurimilor, poliţiştii şi jandarmii au organizat filtre în mai multe puncte din municipiu, precum şi la intrările şi ieşirile din Bacău.

Citeşte şi JAF la o benzinărie din Maramureş. Hoţii au folosit spray lacrimogen