Jaf la o bancă din București. Hoțul, un adolescent de 17 ani, a încercat să spargă un ATM cu ciocanul și surubelnița

Tentativă de jaf la o bancă din sectorul 1 al Capitalei. Un tânăr a spart cu un ciocan geamul sucursalei şi a intrat în incintă pentru a fura banii din bancomat. A încercat să îl deschidă cu o şurubelniţă, însă nu a reuşit, aşa că a început să tragă de el. La scurt timp au ajuns la faţa locului şi agenţii de securitate, care au sunat la 112.

29 dec. 2023, 10:33
Jaf la o bancă din București. Hoțul, un adolescent de 17 ani, a încercat să spargă un ATM cu ciocanul și surubelnița

Un adolescent de 17 ani a fost prins după ce a intrat noaptea trecută într-o bancă din Bucureşti, spărgând un geam, el fiind găsit de poliţişti într-o curte din apropierea băncii.

Surse din rândul anchetatorilor au anunţat că tentativa de ja a fost sesizată joi seara, în jurul orei 23.20, de agentul de pază al firmei. Acesta a anunțat un polițist care patrula în zonă, iar în scurt timp la sediul băncii au ajuns și alte echipaje de Poliție care au înconjurat clădirea.

Citește și: Veşti devasatatoare pentru românii care lucrează în acest domenii. Ce se întâmplă cu salariile lor de la 1 ianuarie 2024

Ulterior poliţiştii au pătruns în incinta sucursalei bancare, fiind verificate toate încăperile, anexele şi componentele de mobilier de la parter şi etaj şi au constatat că, din interiorul băncii, printr-o uşă metalică găsită închisă, dar descuiată, se face accesul în curtea interioară care se învecinează cu strada Străbună, limită fiind de un gard metalic.

De asemenea, unul dintre geamurile clădirii de pe această latură prezenta o spărtură de aproximativ un metru, acesta fiind locul prin care a pătruns autorul.

În continuare politiştii au făcut verificări în zona limitrofă Libra Bank, iar după câteva minute a fost observat în curtea imobilului învecinat un tânăr care stătea pe burtă, ascuns în vegetatie. Poliţiştii au sărit gardul şi l-au prins pe tânărul repectiv. Asupra sa au fost găsite un ciocan şi o şurubelniţă, precum şi două perechi de ciorapi.

Citește și: Anchetă de amploare la Spitalul Județean Deva! O femeie susține că a fost dusă la morgă pentru autopsie, deși era vie: „M-a trezit Dumnezeu”

Anchetatorii au mai stabilit că tânărul are 17 ani, este din comuna Mironeasca, judeţul Iaşi. El a recunoscut fapta în faţa poliţiştilor.