Jaful anului: Hoţii au furat 80.000 de euro, ascunşi într-o oală la temelia casei

Furtul anului, la Piatra Neamţ! Hoţii au furat aproape 80.000 de euro, ascunşi într-o oală, la temelia unei case, potrivit România TV. Hoţii au plecat şi cu aproape un kilogram de bijuterii.

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 08:25
Jaful anului: Hoţii au furat 80.000 de euro, ascunşi într-o oală la temelia casei

Banii au fost strânşi, ani în şir, de o familie care a muncit în străinătate. Când s-au apucat să ridice o casă, au pus o parte din bani într-o oală, pe care au îngropat-o la temelia construcţiei. O rudă care avea grijă de „comoară” a observat, săptămâna trecută, dispariţia banilor, dar furtul a fost anunţat abia ieri.

Poliţiştii au dat de urma hoţilor. 4 dintre ei au fost deja reţinuţi. Unul dintre aceştia s-a gândit să ascundă banii sub cada din baie. A fost recuperată doar jumătate din suma furată, împrăştiată în trei locuri diferite. Prejudiciul va fi însă greu de recuperat în totalitate, pentru că hoţii au cheltuit deja sume importante de bani la jocurile de noroc.

Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt IPJ Neamţ, a declarat că: „Am fost sezizaţi miercuri dimineaţă de soacra vătămatului că persoane necunoscute au sustras 79.000 de euro din casa ginereului şi bijuterii. Acestea erau ascunse într-o oală de inox îngropată în locuinţa aflată în construcţie. Furtul a fost comis între 20-21 februarie, de 4 persoane, 2 minori şi 2 majori, care au pătruns în locuinţă. Ei au împărţit banii şi bijuteriile cu alte 2 persoane, prieteni apropiaţi. Am recuperat 40.000 de euro şi 7.000 de lei şi o brăţară din aur şi alte bunuri achiziţionate din banii furaţi. Ceilalţi bani au fost cheltuiţi la jocurile de noroc”.