Jaful de 100.000 de euro la casa de schimb, posibilă înscenare

Jaful de 100.000 de euro la casa de schimb valutar din Capitală le dă mari bătăi de cap anchetatorilor. Acum poliţiştii merg şi pe pista unei înscenări a patronului sau pe varianta unei înşelătorii puse la cale de prietenul patronului.

RomaniaTV.net
24 mart. 2012, 16:31
Jaful de 100.000 de euro la casa de schimb, posibilă înscenare

Prima persoană care intră pe uşa exchange-ului, in imaginile suprinse de camerele video, este bărbatul despre care poliţiştii cred că ar fi complice la jaful de la casa de schimb valutar din Bucureşti.

Hussein, cetăţean iranian, i-ar fi spus patronului exchange-ului să aduca 100 de mii de euro, pentru ca are doi clienţi care vor să schimbe aceşti bani la un curs bun. El a fost audiat la poliţie şi a primit interdicţie de a părăsi ţara.

Poliţiştii nu au stabilit, însă, dacă şi patronul ar fi avut o înţelegere cu hoţii sau dacă jaful a fost pus la cale de aşa-zisul prieten. Cei doi falşi inspectori, arestaţi, se contrazic în declaraţii.

O dată spun că e o înscenare a patronului, altă dată că ar fi primit 5.000 de euro comision de la Hussein, ca să îl ajute. Înainte să se predea, unul dintre suspecţi a vorbit in exclusivitate la România TV.

„Am intrat cu domnul Hussein, care e un prieten al meu, şi acolo dânşii au oprit camerele, special. Domnul Hussein a luat-o mai repede şi a spus să oprească camerele. Cred că în nicio casă de schimb nu există 100.000 de euro. Acei bani au fost o chestie pe care au făcut-o ei acolo, poate au vrut să-şi ia banii de la asigurări, poate au vrut să spele nişte bani negri”, a declarat Costel Runcescu, presupusul autor al jafului.

Asta este şi întrebarea pe care şi-o pun anchetatorii. De ce ar fi dat patronul 100 de mii de euro din mână unor necunoscuţi, chiar şi dacă ar fi fost vorba de inspectori ai Gărzii Financiare? Misterul va fi elucidat la finalul anchetei. Deocamdată, banii nu sunt de găsit, iar inculpaţii se jură că nu sunt la ei.