James Bond împlineşte 50 de ani. Cum va fi marcată aniversarea agentului 007

Franciza "James Bond" împlineşte 50 de ani de la lansare, acest moment fiind marcat de numeroase evenimente dedicate agentului 007 şi francizei cinematografice de succes.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 11:49
James Bond împlineşte 50 de ani. Cum va fi marcată aniversarea agentului 007

Decizia de a lansa un parfum al agentului 007 a fost luată de compania Eon, care produce filmele „James Bond”. „Ca deţinători ai licenţei, sperăm să continuăm să creăm parfumuri. Avem o perspectivă pe termen lung cu acest brand şi sperăm să avem un parteneriat îndelungat cu P&G (compania de cosmetice, n.r.)”, a declarat Keith Snelgrove de la Eon.

Primul parfum Bond, care va fi lansat în august în magazinul Harrods din Londra, va fi dedicat bărbaţilor, dar există planuri de a crea şi parfumuri pentru femei.

Anul acesta, Daniel Craig revine pe marile ecrane în cel de-al 23-lea film al acestei francize care împlineşte jumătate de secol. „Skyfall”, în regia lui Sam Mendes, va fi cea de-a treia peliculă în care Daniel Craig îl întruchipează pe Bond. Super-spionul din romanele lui Ian Fleming a ajuns pentru prima dată pe marele ecran în filmul „Dr. No”, din anul 1962, în interpretarea lui Sean Connery.

Evenimente inedite au loc anul acesta pentru a marca aniversarea: de la recentul scurtmetraj prezentat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, în care James Bond, interpretat de Daniel Craig, o aduce pe regina Marii Britanii, cu un elicopter, la stadion, peliculă regizată de Danny Boyle, în care a apărut chiar suverana, la înregistrarea cântecului „Happy Birthday Mr. Bond!” de actorul Roger Moore, unul dintre celebrii interpreţi ai agentului britanic.

Evenimentele festive au ajuns şi pe continent, la prestigiosul Festival de la Cannes, unde au fost proiectate cinci pelicule clasice din serie.

Totodată, o expoziţie dedicată universului glamour şi al gadget-urilor lui James Bond este prezentată la Londra până pe 5 septembrie, urmând să fie itinerată într-un turneu mondial timp de trei ani, cu prima oprire la Toronto.

Tot pe continentul american, în luna octombrie, cei şase actori care au interpretat de-a lungul anilor rolul super-spionului britanic James Bond – Sean Connery, Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan şi Daniel Craig – se vor reuni la Hollywood, pentru a participa la o petrecere spectaculoasă organizată pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a agentului 007. Evenimentul, organizat de studiourile MGM, va avea loc la Hollywood, după premiera celui de-al 23-lea film din franciză, „Skyfall”, în luna octombrie. La gală vor fi prezente şi multe dintre actriţele care au interpretat de-a lungul anilor roluri de „Bond girl”, precum Ursula Andress şi Eva Green.

Cele 22 de filme „James Bond” realizate până în prezent au generat încasări de 1,6 miliarde de dolari în SUA şi Canada, această serie fiind pe locul al treilea în clasamentul celor mai de succes francize cinematografice, potrivit Box Office Mojo.