James „Whitey” Bulger, liderul mafiei din Boston, se face vinovat de crime şi conspiraţie

Fostul lider al mafiei din Boston, James "Whitey" Bulger, a fost găsit vinovat luni de crime şi conspiraţie de către juriul unui tribunal din Massachusetts, în nord-estul Statelor Unite, scrie presa americană, relatează AFP, citată de Mediafax.

13 aug. 2013, 07:22
James „Whitey” Bulger, liderul mafiei din Boston, se face vinovat de crime şi conspiraţie

După cinci zile de deliberări, juraţii l-au găsit vinovat pe Bulger, în vârstă de 83 de ani, pentru 31 din cele 32 de capete de acuzare formulate împotriva sa, a precizat CNN. Bulger îşi va afla pedeapsa pe 13 noiembrie.

Fostul şef al grupării din Winter Hill, care s-a aflat ani de zile pe lista cu cei mai căutaţi fugari de către FBI, era judecat pentru 19 crime comise în perioada 1972-2000 şi pentru extorcare, spălare de bani şi trafic de arme.El a fost găsit vinovat de 11 din aceste 19 crime, a precizat aceeaşi sursă.

Dispărut la sfârşitul lui 1994, Bulger a fost arestat în California în iunie 2011, unde locuia de mai mulţi ani sub un nume fals, împreună cu partenera sa.

Citeşte şi: Ben Affleck şi Matt Damon vor realiza un film despre un mafiot din Boston

Fostul lider al mafiei din Boston, care şi-a început „cariera” la vârsta de 14 ani, a inspirat personajul jucat de Jack Nicholson în filmul „The Departed” („Cârtiţa”) regizat de către Martin Scorsese şi numeroase cărţi.