Jamie Manning, bărbatul care spune că ziua lui cea mai NOROCOASĂ a fost cea în care trebuia să MOARĂ

Când era copil, bunicul lui îl poreclise"Şmecherul". Când era adolescent, obişnuia să îi fenteze pe cei mai puternici decât el pe terenul de fotbal, iar apoi, copitele celor mai puternici tauri. Cu trei luni în urmă însă, Jamie Manning a fentat moartea. I se poate spune "Norocosul".  

RomaniaTV.net
08 iul. 2014, 20:25

Unii ar putea spune despre el că este „nebun”. Dar Jamie Manning, care a împlinit 39 de ani, le spune tuturor, fără ocolişuri, că ziua lui cea mai norocoasă a fost ziua în care ar fi putut să moară.

În după-amiaza zilei de 27 martie, anul acesta, Jamie se îndrepta spre casă de la ferma sa din apropierea unei localităţi, Dubbo, din Australia. La un moment dat, Jamie se pare că a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un copac. Impactul a fost puternic, iar maşina a luat foc. Jamie a suferit arsuri pe întreaga faţă şi pe partea stângă în mod special.

Nu îşi aduce aminte cum s-a produs accidentul, dar i-au povestit ulterior poliţiştii ce s-a întâmplat şi cum era să moară ars de viu. Jamie era prins în scaun, cu centura de siguranţă. La un moment dat, a venit un bărbat şi a încercat să îl desprindă de aceasta, însă nu a reuşit. Bărbatul s-a dus după ajutoare şi după un cuţit ca să îi taie centura ce îl făcea prizonier în mijlocul flăcărilor, scrie Sydney Morning Herald.

Bărbatul care încercase să îl salveze s-a dus la prima casă ce i-a ieşit în cale şi s-a întors însoţit de una lt bărbat. Au încercat să îl desprindă pe Jamie din scaun, nici aşa nu au putut să îl scoată din maşina în flăcări. Apoi, dintr-o casă vecină a ieşit un bărbat solid, de vreo 120 de kilograme, care l-a smuls pur şi simplu pe Jamie din centură şi l-a scos afară din maşină.

22 de operaţii, un picior şi o mână amputate

După accident, Jamie a avut nevoie de 22 de operaţii şi vor urma şi altele. Bărbatul s-a recuperat uluitor din groaznicul accident şi are un moral excepţional, el fiind cel care îi încurajează atât pe membrii familiei sale, cât şi pe prieteni şi apropiaţi. Le spune deseori că ziua în care era să moară a fost cea mai norocoasă zi din viaţa lui.

În urma accidentului s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, dar modul în care bărbatul se recuperează fizic şi psihic i-a uimit pe medici. S-a recuperat chiar şi după leziunile cerebrale pe care le-a suferit şi pentru care a stat în comă aproximativ 6 săptămâni.

Jamie a trăit în Statele Unite, în California şi Texas şi a străbătut ţara în lung şi-n lat şi a participat la diferite competiţii sportive. A intrat şi în Cartea Recordurilor, după ce a petrecut cel mai lung timp pe spinarea unui taur mecanic: „două minute şi patru secunde”, după cum spune el cu mândrie.

Acum, în clinica din Australia unde se recuperează, el spune că abia aşteptă să se „repare” şi să încalece pe cal.