Jamila, primele declarații după ce a pierdut „războiul eclerelor”: „Dacă nu-mi voi găsi dreptatea în România, voi merge și la nivel european”

Jamila a vorbit în spațiul public despre procesul pierdut și la Curtea de Apel București în fața Laurei Laurențiu.

18 feb. 2023, 17:55
Jamila, primele declarații după ce a pierdut „războiul eclerelor”: „Dacă nu-mi voi găsi dreptatea în România, voi merge și la nivel european”
Jamila, primul mesaj după ce a pierdut procesul la Curtea de Apel

Jamila i-a intentat proces colegei sale de breaslă, Laura Laurențiu, pentru renumita rețetă de ecler la tavă. Instanța nu i-a dat dreptate Jamilei, procesul ajungând până la Curtea de Apel București, unde a pierdut din nou.

Vloggerița îi pretindea Laurei Laurențiu daune de 5.000 de euro deoarece a blocat-o timp de 17 zile pe YouTube. În fața instaței, Jamila a prezentat faptul că videoclipul ei era realizat în cadrul unei campanii publicitare și că a fost prejudiciată cu peste 2.000 de euro. Aceasta a cerut daune morale de 1.000 de euro arătând că „pârâta nu a ţinut cont de influenţa pe care o are şi a incitat, prin postarea sa, publicul Facebook să o vadă pe reclamanta drept hoaţă de reţete”.

Pentru că a pierdut procesul de la Tribunalul București, Jamila s-a îndreptat către Curtea de Apel. Judecătorii Instanței de Apel nu i-au dat câștig de cauză Jamilei și, pe lângă asta, va trebui să îi plătească Laurei 25.000 de lei cheltuieli de judecată, pe lângă cei 5.000 de lei de la fond.

În urma celor întâmplate, Jamila a revenit cu un mesaj, pe rețelele de socializare, în care explică situația. Aceasta este hotărâtă să facă recurs și să meargă la nivel european, dacă instanța din România nu îi va da câștig de cauză.

Citește și: Războiul eclerelor ajunge la Curtea Supremă. Jamila a atacat sentinţa data de Curtea de Apel București

„NU AM DAT PE NIMENI IN JUDECATA PENTRU O RETETA SAU PENTRU CA AS FI INVENTAT EU O RETETA. Si scriu asta cu litere mari tragand nadejde ca lucrurile acestea se vor intelege intr-un final. Eu am deschis o actiune pentru ca mi s-a blocat pe nedrept un clip dupa ce s-a trimis catre Youtube un raport pentru incalcarea drepturilor de autor pentru TITLUL RETETEI, nu pentru reteta, cele doua retete avand gramaje diferite pentru toate ingredientele.

In presa apar tot felul de ineptii si este lasat sa se inteleaga ca eu as fi spus ca e reteta mea. Nimic mai neadevarat. RETETELE NU AU DREPTURI DE AUTOR! Acest proces a fost deschis pentru ca eu am considerat ca acel report la Youtube a fost unul abuziv si ca am avut clipul blocat fara ca persoana respectiva sa aiba drept de autor pe titlu (se poate verifica la OSIM, nu trebuie sa ma credeti pe mine), fara sa fie prima persoana care a facut reteta in Romania (primele fiind Floridemandari si inca o bloggerita,Stefania).

Youtube-ul nefiind instanta de judecata i-a lasat doamnei ragaz 14 zile lucratoare pentru a ma putea da in judecata si in felul acesta clipul ramanea inchis pana la pronuntarea instantei. Ei bine, lucrul acesta nu s-a intamplat, clipul mi-a fost redeschis, deci raportul respectiv nu a avut nicio finalitate. Pentru ce s-a dat reportul daca nu s-a intamplat nimic cu el?

Citește și: Jamila a pierdut procesul în instanță pe rețeta de ”ecler la tavă”! Suma fabuloasă pe care este trebuie să o plătească rivalei sale

Pentru mine acest report nu a fost decat picatura care a umplut paharul, in trecut avand parte de tot felul de sicane, critici, postari publice cu pareri necerute, iar lucrurile acestea sunt stiute de cei care activeaza in acest domeniu. Am considerat ca un astfel de comportament poate afecta intreaga comunitate de creatori de continut de pe Youtube pentru ca oricine se poate trezi sa raporteze un titlu similar, sustinand ca el a folosit primul respectivul titlu. Am trimis atatea petitii catre Youtube ca in momentul acesta Youtube-ul nu mai accepta rapoarte pentru titluri. Macar atat lucru am reusit sa obtin.

Procesul va continua la recurs, iar daca nu-mi voi gasi dreptatea in Romania, voi merge si la nivel european. Asta pentru ca am simtul dreptatii foarte dezvoltat si pentru ca vreau sa ma apar atat cat se poate din punct de vedere legal. Tot ceea ce am facut a fost sa-mi apar munca, imaginea si tot ceea ce am cladit in acesti 11 ani. Nu mi-e frica de nimeni, decat de Dumnezeu si mi-am promis mie insami ca nu o sa mai las pe nimeni sa-si bata joc de mine”, a scris Jamila, pe Facebook.