Jandarm grav rănit la proteste: Dacă îţi place ce faci, merită să îţi rişti viaţa!

Unul dintre jandarmii care a fost grav rănit la protestul de duminică din Piaţa Universităţii a declarat în exclusivitate la România TV că Jandarmeria şi-a făcut datoria, dar că nu le putea răspunde huliganilor cu aceeaşi monedă pentru că mai erau şi oameni care trebuiau protejaţi.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 17:16
Jandarm grav rănit la proteste: Dacă îţi place ce faci, merită să îţi rişti viaţa!

Deşi a fost grav rănit, fiind lovit în cap cu un bolovan, jandarmul declară că merită să îşi rişte viaţa pentru că îi place meseria pe care şi-a ales-o. Jandarmul spune că nu îşi aminteşte cu exactitate cu ce a fost lovit deoarece şi-a pierdut cunoştinţa.

M-a lovit o piatră, un bolovan, nu ştiu exact ce pentru că am fost inconştient. Iniţial nu am avut cască pentru că nu am vrut să încităm la violenţe. În jurul orei 10 au venit din spatele Teatrului Naţional şi au aruncat cu garduri şi pietre. Ne-am pus căştile, dar degeaba. Iniţial m-a lovit o piatră, am căzut şi a urmat o ploaie de pietre. Doi colegi m-au luat pe sus şi m-au dus în intersecţie, mi-am revenit atunci. A venit SMURD-u şi mi-am anunţat familia. Am apucat să dau un telefon, le-am zis să vină la Universitar„, a povestit jandarmul.

Jandarmul a mai spus că nu au fost luaţi prin surprindere de huligani, că se aşteptau la astfel de violenţe, dar că nu puteau să le răspundă cu aceeaşi monedă pentru că mai erau mulţi oameni în piaţă care nu erau violenţi şi care trebuiau protejaţi.

Eu unul cred că am făcut faţă. Ne aşteptam la aşa ceva, dar nu am încercat să provocăm să nu zică oamenii că jandarmii incită la violenţă. Nu puteam să acţionăm ca şi ei pentru că mai erau oameni acolo care nu erau violenţi şi trebuiau protejaţi. Ca jandarm nu poţi să te dai la o parte. Dacă îţi place ceea ce faci, merită să îţi rişti viaţa„, a mai spus acesta.

Jandarmul a fost operat la faţă şi va mai sta două-trei zile în spital, apoi va fi internat ambulatoriu.