Jandarmeria, despre incidente: Fanii Craiovei au aprins fumigene şi au consumat alcool

Jandarmeria Capitalei a făcut noi precizări în legătură cu incidentele de sâmbătă, din Piaţa Victoriei, când mai mulţi suporteri ai Universităţii Craiova au fost reţinuţi şi sancţionaţi contravenţional.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 08:19
Jandarmeria, despre incidente: Fanii Craiovei au aprins fumigene şi au consumat alcool

Suporterii Universităţii Craiova, care au protestat sâmbătă în Piaţa Victoriei, îi acuză pe jandarmi că i-ar fi instigat, iar manifestaţia a degenerat într-una violenţă din cauza forţelor de ordine. În acest sens, Jandarmeria a dat publicităţii mai multe imagini din care reiese contrariul şi a dat un comunicat prin care încearcă să clarifice lucrurile:

„În data de 24 martie a.c. Jandarmeria Capitalei a asigurat măsurile de ordine publică pe timpul pichetului de protest organizat de Asociaţia Peluza Sud Craiova. Până la orele 16.00 la locul de desfăşurare al pichetului s-au strâns aproximativ 300 de suporteri (180 suporteri ai echipei Craiova, 50 suporteri ai echipei Steaua, 50 suporteri ai echipei Dinamo şi 20 de suporteri ai echipei Rapid).

În jurul orei 16.15, la scurt timp după începerea protestului din rândul suporterilor s-a aprins o fumigenă moment în care comandantul acţiunii i-a atras atenţia organizatorului cu privire la respectarea prevederilor Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

În jurul orei 16.25, ignorând atenţionarea forţelor de ordine suporterii au aruncat, de data aceasta o fumigenă pe carosabilul din faţa lor, în continuare aceştia manifestându-se violent prin scandări triviale la adresa conducerii F.R.F. şi la adresa forţelor de ordine.

În jurul orei 16.45,  în partea din spate a manifestanţilor au fost aprinse din nou fumigene şi se consuma băuturi alcoolice iar în momentul în care jandarmii au vrut să-i atenţioneze aceştia au adresat injurii şi au aruncat cu beţe folosite la steaguri, pietre şi cutii de bere pline asupra forţelor de ordine.

În jurul orei 17.20, comandantul acţiunii a adus la cunoştinţa protestatarilor faptul că acţiunea de protest s-a încheiat deoarece aceasta a degenerat în acţiuni violente iar o parte din grupul de manifestanţi s-a dispersat spre Calea Buzeşti, Calea Victoriei şi B-dul. Lascăr Catargiu unde au continuat să se manifeste violent.

În urma evenimentelor au fost conduse la Secţiile 2 şi 4 Poliţie un număr de 47 de protestatari care au fost sancţionaţi contravenţional conform art. 26, lit. e, şi lit. h, din Legea 60/1991, pentru instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice şi pentru introducerea sau desfacerea băuturilor alcoolice în locurile destinate desfăşurării adunărilor publice, cu amenzi în cuantum total de 23.500 lei.