Jandarmeria i-a fugărit pe suporterii Politehnicii Timişoara, care aniversau cu un spectacol cu torţe 99 de ani de la înfiinţarea clubului

Ziua de 4 decembrie e una de sărbătoare în oraşul de pe Bega, unde ultraşii timişoreni au marcat aniversarea clubului Politehnica Timişoara prin bannere cu mesaje de dragoste şi un show pirotehnic gustat de majoritatea trecătorilor.

04 dec. 2020, 22:09
Jandarmeria i-a fugărit pe suporterii Politehnicii Timişoara, care aniversau cu un spectacol cu torţe 99 de ani de la înfiinţarea clubului

Jandarmeria a intervenit în forţă, însă, după un timp, astfel că fanii care au aprins torţele a trebuit să alerge în încercarea de a scăpa de forţele de ordine, aşa cum se vede pe o înregistrare apărută pe reţelele sociale, informează Pressalert.ro.

Spre seară, la ora 19.21, aleasă simbolic (1921 fiind anul înfiinţării Societăţii Sportive Politehnica), suporterii au organizat un spectacol cu torţe în Piaţa Unirii.

Asemenea show-uri sunt specifice în Europa cu ocazia aniversărilor cluburilor importante şi fanii bănăţeni au avut şi în anii trecuţi acţiuni similare. În această seară însă, fiind stare de alertă, gestul de a aprinde torţe în mod neautorizat nu a rămas fără repercusiuni.

Jandarmeria intervine în forţă pentru a dispersa fanii paşnici

Pe o filmare se vede cum suporterii stau pe loc cu torţele în mână iar persoanele din preajmă, inclusiv copii şi femei, se bucură de privelişte, când, subit, o acţiune-fulger a Jandarmeriei îi pune pe fugă pe fani. Mai mult, o femeie strigă cu disperare „Fugi!”, în momentul în care forţele de ordine îşi fac apariţia.

Iniţial momentul special dedicat aniversării trebuia să se desfăşoare pe arena „Ştiinţa”, proprietatea Univ. Politehnica, care nu e domeniu public şi e locul unde-şi desfăşoară în mod obşnuit jocurile ASU Politehnica.

Inclusiv jucătorii au fost prezenţi la arenă pentru evenimentul care trebuia să dureze două minute începând cu ora 19.31. Jandarmii s-au postat de la ora 18.30 la toate intrările stadionului, fiind prezente inclusiv trupe de intervenţie, blocând accesul pe motiv că ar fi trebui depusă o cerere la Primăria Timişoara pentru manifestare.

Repreprezentantii suporterilor au negociat zeci de minute, asigurând disţantarea fizică a celor care participă, respectarea tuturor regulilor în vigoare, oricum numărul participanţilor nedepăşind o sută de persoane.

Si Piata Unirii , jandarmeria distrugand ceva frumos

Posted by Mihai Romulus on Friday, December 4, 2020

Citeşte şi: Mihăilă Cofariu, eroul conflictului interetnic din 1990, a murit