Jandarmii din Harghita sunt în alertă. 33 de apeluri cu privire la prezenţa urşilor, înregistrate în august

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Harghita, în luna august au fost înregistrate 33 de apeluri care semnalau prezenţa unor urşi în localităţile din judeţ. Şapte dintre acestea au fost primite, prin numărul 112, sâmbătă şi duminică.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 06:13
Jandarmii din Harghita sunt în alertă. 33 de apeluri cu privire la prezenţa urşilor, înregistrate în august

Potrivit IIJ Harghita, în acest sfârşit de săptămână au fost primite 7 apeluri, prin 112, prin care era anunţată prezenţa unor urşi în localităţile Izvoru Mureşului, Şoimeni, Păuleni Ciuc, Băile Homorod, Benţid şi Fitod. În trei dintre aceste cazuri a fost necesară intervenţia jandarmilor pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite.

Vineri au fost primite două apeluri care semnalau prezenţa urşilor în localităţile Izvoru Mureşului şi Şoimeni. În ambele cazuri, jandarmii, deplasaţi la faţa locului, nu au mai găsit urşii în locurile semnalate.

Alte două apeluri care semnalau prezenţa urşilor în localităţile Băile Homorod şi Păuleni Ciuc au fost primite sâmbătă. Echipajul de jandarmerie care s-a deplsat la Păuleni Ciuc a îndepărtat ursul în afara localităţii.

Duminică au fost înregistrate trei apeluri. La unul dintre ele, în localitatea Fitod, echipajul de jandarmi a îndepărtat ursul în pădure.

Jandarmeria Harghita anunţă că în luna august au fost înregistrate la nivelul dispeceratului un număr de 33 de apeluri.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Citeşte şi Urşi în curtea spitalului din Azuga. Clipe de panică printre pacienţi