Jandarmii montani avertizează turiştii să nu se apropie de animalele sălbatice

Jandarmii montani din cadrul posturilor Cheia, Sinaia, Buşteni, Azuga, Platoul Bucegi şi Breaza desfăşoară în acest weekend o campanie de prevenire împotriva animalelor sălbatice agresive, având în vedere desele semnalări ale prezenţei acestora pe traseele turistice şi în zonele de deal sau de munte locuite de oameni, informează Jandarmeria, sâmbătă, într-un comunicat de presă.

20 iul. 2019, 17:31
Jandarmii montani avertizează turiştii să nu se apropie de animalele sălbatice

Scopul acestor acţiuni este acela de a informa şi conştientiza cetăţenii cu privire la pericolul la care se expun apropiindu-se de animalele sălbatice – în special de urşi, fie în încercarea de a le alunga, fie de a le hrăni sau de a se filma/fotografia alături de ele.

Pe timpul acestor acţiuni, echipaje ale Jandarmeriei montane Prahova vor fi prezente în arealele unde prezenţa urşilor a fost semnalată frecvent, pentru a oferi turiştilor informaţii cu privire la cea mai oportună reacţie pe care o pot avea în funcţie de situaţia în care se află.

De asemenea, reprezentanţii Jandarmeriei vor distribui materiale cu conţinut informativ-preventiv, care pun accentul pe măsurile de siguranţă.

Precizăm faptul că de la începutul anului jandarmii prahoveni au intervenit la 159 solicitări adresate Jandarmeriei Prahova în legătură cu animalele sălbatice al cărui efectiv s-a mărit considerabil.