Jandarmii s-au mobilizat pentru a-i însoţi pe romi la funeraliile lui Cioabă

Liderul romilor din cartierul Meteor din Târgu Jiu a dat adunarea generală pentru funeraliile lui Florin Cioabă. Ion Ministru a mers din poartă în poartă şi a vorbit cu enoriaşii penticostali să se pregătească de drumul spre Sibiu.

RomaniaTV.net
21 aug. 2013, 14:39

Zeci de romi au fost chemaţi să vină acasă, la pastorul lor, Ion Ministru.  Romii au lăsat treburile casnice şi au început să-şi facă bagajele pentru a merge la funeraliile regelui Cioabă, potrivit România TV.

Pentru a nu crea probleme în trafic, romii din cartierul Meteor, din Sibiu, au apelat la sprijinul poliţiştilor. „Să ştim numărul maşinilor care pleacă, să fac o listă cu ele, să le dau la Inspectorat, la poliţie ca poliţia să ne ducă în coloană. Cu Poliţia în faţă, ca să avem deschidere la drum”, a spus organizatorul, pastorul lor, Ion Ministru, care a mers din poartă-n poartă să îi mobilizeze pe romi.

Zeci de jandarmi din două judeţe au fost mobilizaţi la Sibiu pentru înmormântarea regelui Cioabă, unde zeci de mii de romi sunt aşteptaţi să vină să-şi ia adio de la liderul lor.

Familia lui Florin Cioabă deja pregăteşte monumentul funerar din marmură care va fi ridicat în Cimitirul Municipal din Sibiu.

„Jandarmeria sibiană e pregatită să intervină cu mai multe echipaje pe care le-a destinat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, atât în zona locurilor de desfăşurare a ceremonialului religios al slujbei de înmormântare. Jandarmii sibieni vor fi sprijiniţi de cei de la Braşov şi vor avea metode şi mijloace să prevină orice incident”, a dat asigurări Alex Costea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.