Jandarmii şi poliţiştii români din Kosovo s-au întors acasă

Jandarmii şi poliţiştii români a căror misiune s-a încheiat în Kosovo au fost repatriaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, efectivele sosind în Cazarma Băneasa fără probleme deosebite, anunţă Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

RomaniaTV.net
25 dec. 2011, 12:23
Jandarmii şi poliţiştii români din Kosovo s-au întors acasă

În aplicarea Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) din 26 septembrie 2011 privind dezangajarea efectivelor de poliţie şi jandarmi aflate în Misiunea EULEX Kosovo şi în baza Ordinului ministrului Administraţiei şi Internelor, efectivele Detaşamentului de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române au început deplasarea către România, în cursul zilei de sâmbătă, 24 decembrie„, informează, duminică, Biroul de presă al MAI.

În 26 septembrie, CSAT a decis retragerea celor 178 de jandarmi şi poliţişti români din Kosovo, odată cu terminarea turului de serviciu, programată pentru luna decembrie.

CSAT a analizat Raportul privind prezenţa României cu jandarmi şi poliţişti în Kosovo şi a hotărât retragerea celor 178 de jandarmi şi poliţişti români, odată cu terminarea turului de serviciu, programată pentru luna decembrie. Detaliile acţiunii de retragere vor fi stabilite în coordonare cu partenerii europeni„, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Repatrierea detaşamentului de jandarmi şi a tehnicii s-a finalizat în această dimineaţă. În jurul orei 1.00, efectivele au sosit în Cazarma Băneasa, fără probleme deosebite.