Zeci de oameni au protestat din nou în Piaţa Victoriei, pentru a patra oară consecutiv VIDEO

Zeci de oameni s-au adunat din nou, miercuri seară, în Piaţa Victoriei. Aceştia au protestat împotriva legii carantinării pentru a patra seară consecutiv.  Marţi seară, doi bărbaţi au fost luati pe sus de jandarmi şi duşi cu duba la secţie.

15 iul. 2020, 15:20
Zeci de oameni au protestat din nou în Piaţa Victoriei, pentru a patra oară consecutiv VIDEO

UPDATE: În jurul orei 19:00, aproximativ 50 de persoane scandează ”Opriți legea!” în Piaţa Victoriei. Aceştia sunt dotați cu banner, vuvuzele, portavoce și steaguri tricolore. 

Inițial, protestatarii s-au strâns în fața Muzeului Antipa, pentru că jandarmii i-au avertizat că vor fi amendați, dacă vor ajunge în Piață. În cele din urmă, oamenii au trecut peste amenințările jandarmilor și au ocupat, pașnic, Piața.

Bucureştenii urmează să se strângă din nou în Piaţa Victoriei pentru a protesta pentru a patra oară consecutiv împotriva legii carantinării. 

Reamintim că zeci de persoane au protestat marţi seara faţă de măsurile de restricţie din proiectul Guvernului, aflat la vot în Senat, în ceea ce priveşte prevenirea răspândirii coronavirusului.

Două persoane au fost duse la Poliţie pentru a fi identificate şi sancţionate, după ce au refuzat să se legitimeze la cererea forţelor de ordine.

„Două persoane dintre participanţi au refuzat să se legitimeze la solicitarea jandarmilor şi, conform prevederilor legale, au fost conduşi la secţia de poliţie pentru identificare şi sancţionare. Facem precizarea că, în această perioadă, din raţiuni de sănătate publică şi conform legii, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise”, precizează Jandarmeria. 

Duminică, în prima zi, au fost aproximativ 1.500 de persoane, iar luni seara prezența a fost mult mai redusă, de aproximativ 200.

Citeşte şi Noi proteste în Piata Victoriei. Confruntări între jandarmi şi protestatari VIDEO