Noi proteste în Piata Victoriei. Confruntări între jandarmi şi protestatari VIDEO

Zeci de bucureşteni s-au strâns din nou marţi seară în Piaţa Victoriei. Este a treia zi la rând în care oamenii protestează împotriva legii carantinării. 

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 15:49
Noi proteste în Piata Victoriei. Confruntări între jandarmi şi protestatari VIDEO

UPDATE: Cele două persoane participante marţi la un protest în Piaţa Victoriei care au fost duse la poliţie au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 1.000 şi, respectiv, 1.500 de lei.

UPDATE O mare parte dintre protestatari au ajuns la sediul PNL, după ce au trecut pe la sediul PSD.

UPDATE Au reînceput scandările în Piața Victoriei. Protestatarii au revenit în fața Guvernului. În fruntea protestatarilor se află Iulian Capsali.

UPDATE: Protestatarii au început să plece din Piața Victoriei, după intervenţia jandarmilor.  

UPDATE. Două persoane care protestau marţi în Piaţa Victoriei au fost duse la Poliţie pentru a fi identificate şi sancţionate, după ce au refuzat să se legitimeze la cererea forţelor de ordine.

„Doi participanţi au refuzat să se legitimeze la solicitarea jandarmilor şi, conform prevederilor legale, au fost conduşi la secţia de poliţie pentru identificare şi sancţionare. Facem precizarea că, în această perioadă, din raţiuni de sănătate publică şi conform legii, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise”, informează Biroul de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

„În momentul în care am ajuns în Piaţa Victoriei, Ovidiu Grosu era ridicat pentru că a refuzat să se legitimeze. Susţinem că forţele de ordine trebuie să coopereze cu noi”, a spus Iosefina Pascal la România TV.

Oamenii din Piaţa Victorie nu vor legea carantinării și izolării, aflată la vot în Senat, după ce a trecut de Camera Deputaților.

„Ieși afară, javră ordinară!”, „Jos dictatura!”, „Nu ne este frică!”, „Opriți legea!”, „Toate partidele, aceeași mizerie”, „Arafat, nu uita, asta nu e țara ta!”, scandează cei aproximativ 100 de manifestanți. Ei poartă pancarte, bannere și drapele ale României.

Jandarmii solicită protestatarilor să plece acasă pentru că protestul este neautorizat.

„Nu ne convinne ca pandemia e prelungita artificial si că e facuta din pix. Oamenii ar trebui sa iasa din spitale la primul test negativ, este un abuz”, a spus unul dintre protestatari la România TV

„Nu ne e frică de virusul asta nemilos care ne ataca de atatea luni de zile”, a spus alt protestatar.

Mai multe echipaje de jandarmi se află în Piața Victoriei, iar protestatarii au fost încercuiți cu garduri.

Duminică, în prima zi, au fost aproximativ 1.500 de persoane, iar luni seara prezența a fost mult mai redusă, de aproximativ 200.