Jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 decembrie era beat

În fața superiorilor, jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie a mărturisit de unde a cumpărat băuturi alcoolice și ce a consumat. Jandarmul nu știa însă că la dosar existau deja imagini în care i-a fost surprinsă fiecare mișcare.

22 dec. 2021, 13:19
Jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 decembrie era beat

Jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 decembrie era beat. Dus în faţa superiorilor, jandarmul a susţinut iniţial că este nevinovat. Doar că în cadrul anchetei, oamenii legii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere din trafic şi dintr-o benzinărie aflată în apropiere de zona Mioriţa din Capitală. În urma vizualizării imaginilor, anchetatorii au descoperit că jandarmul şi un coleg al acestuia au mers la benzinărie şi şi-au cumpărat o sticlă de whisky pe care au consumat-o împreună, potrivit România TV. Au recurs la acest gest pentru că primiseră iniţial informaţia că nu vor participa la parada militară de 1 Decembrie. Ulterior, superiori i-au anunţat că vor defila pe sub Arcul de Triumf. Doar că unul dintre jandarmii care consumaseră alcool nici măcar nu a mai putut să se urce pe cal.

Jandarmul care a căzut de pe cal de 1 decembrie, cercetat de procurorii militari

Momentul în care jandarmul a căzut de pe cal a fost filmat de un martor, de 1 decembrie, Ziua Naţională a României, în zona Piaţa Presei Libere. Militarul a fost surprins în timpul unei încercări nereușite de a urca pe un cal.

Pe imagini se vede cum jandarmul încearcă să urce pe cal, dar se dezechilibrează şi cade din şa pe partea cealată.

Bărbatul nu se lasă şi mai face o încercare, dar cade din nou. De această dată, calul se sperie şi era cât pe ce să-l calce pe călărețul nepriceput.

Citeşte şi: Scenă de tot râsul. Un jandarm încearcă fără succes să se urce pe cal, la parada de 1 Decembrie VIDEO

Conducerea Jandarmeriei București a reacţionat după ce imaginile cu jandarmul care a căzut de pe cal s-au „viralizat” pe Internet.

”Referitor la incidentul care a avut loc în zona Pieței Presei Libere, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Incidentul a fost adus la cunoştinţa comenzii DGJMB, care a dispus imediat constituirea unei comisii de cercetare prealabilă.

Pe baza concluziilor preliminare, vă informăm că a fost constatat un comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare, iar măsurile de sancţionare vor fi stabilite în cadrul consiliului de onoare.

De asemenea, vă informăm că vor fi efectuate şi demersuri pentru constituirea DGJMB ca parte civilă pentru prejudiciile de imagine aduse de comportamentul angajatului nostru.

Reiterăm faptul că nu vom tolera nicio formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituția noastră și vom comunica, în continuare, cu celeritate, concluziile verificărilor pe care le-am demarat”.