Japonezii, demonstraţie de spirit civic la CM din Qatar. Au strâns gunoaiele din tribune după meciul de deschidere VIDEO

Japonezii sunt din nou în centrul atenţiei după ce au strâns gunoaiele rămase pe stadion la finalul meciului de deschidere dintre Qatar şi Ecuador.

21 nov. 2022, 22:46

Japonezii, demonstraţie de spirit civic la CM din Qatar.  Un videoclip distribuit iniţial de creatorul de conţinut din Bahrain, Omar Al-Farooq, pe Instagram, de unde a fost preluat pe alte câteva platforme, face deja furori pe internet. Clipul îi arată pe fanii japonezi, cu saci mari de gunoi, curăţând tribunele după ce mulţimea a părăsit stadionul. Japonezii au mers printre rânduri luând sticle şi alte lucruri, pentru a lăsa locul la fel de îngrijit cum îl găsiseră. Al-Farooq îl întreabă la un moemnt dat pe unul dintre ei „De ce faci asta?”, iar răspunsul este simplu: „Suntem japonezi şi nu lăsăm gunoi în urma noastră şi respectăm locul”. Japonezii au strâns şi steagurile care au fost aruncate pe stadion de mulţimea entuziastă, adăugând că „acestea impun respect”.

Citeşte şi: Al-Qaida îndeamnă la boicotarea CM din Qatar. „Campanie pornografică împotriva peninsulei lui Mahomed!”

Utilizatorii reţelelor de socializare au fost impresionaţi de gest, iar mulţi dintre ei au postat „respect” pe videoclipul lui Al-Farooq. „Ei au respect şi îl transmit  respect copiiilor lor. Deci, aşa cum vedem în acest an şi în anii precedenţi, poporul japonez este mai presus de ceilalţi în acţiunile lor”, a comentat un fan.

Citeşte şi: Ghanim Al Muftah, tânărul fără picioare care a impresionat, alături de Morgan Freeman, la festivitatea de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar, vrea participe la Jocurile Paralimpice şi să fie prim-ministru VIDEO

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de عمر فاروق Omar Farooq (@omr94)