Japonia a fost afectată de o furtună de zăpadă foarte puternică. Cel puţin o persoană a murit

Un bărbat de circa 20 de ani a fost găsit mort în localitatea Tomakomai după ce a încercat, împreună cu alte două persoane, să salveze un şofer a cărui maşină rămăsese blocată în stratul gros de zăpadă, potrivit postului public de radio şi televiziune din Japonia, NHK.

RomaniaTV.net
02 mart. 2018, 15:43
Japonia a fost afectată de o furtună de zăpadă foarte puternică. Cel puţin o persoană a murit

O persoană a decedat din cauza viscolului care a afectat vineri Hokkaido, cea mai nordică insulă a Japoniei, informează DPA.

În prefectura Aomori, cinci persoane au fost rănite în accidente produse în trafic din cauza viscolului.

Circa o sută de zboruri şi 520 de curse feroviare au fost anulate în Hokkaido, iar aproape 700 de şcoli au fost închise, informează media locale.

Potrivit Agenţiei de meteorologie din Japonia, unele zone de pe insulă nu s-au mai confruntat de mulţi ani cu un viscol atât de puternic, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Intervenţii dramatice de salvare din viscol. Copii scoşi cu camionul din nămeţi, bolnav cărat în spate de salvator

Un sistem de presiune atmosferică scăzută a provocat ninsori abundente, în unele regiuni stratul de zăpadă ajungând până la 290 de centimetri, cum este cazul oraşului Horokanai, sau de 206 centimetri, în localitatea Date. De asemenea, au fost înregistrate rafale de vânt de până la 159 km/h, în Cape Erimo (Hokkaido), a precizat serviciul de meteorologie.

Circa 7.500 de gospodării de pe insulă s-au confruntat cu pene de curent în cursul nopţii de joi spre vineri, iar peste 300 de maşini au rămas blocate din cauza viscolului în localitatea Shimukappu, conform media locale.


loading...