Japonia desfăşoară sisteme PAC-3 suplimentare pentru a contracara un atac nord-coreean

Japonia va desfășura marți un sistem suplimentar de apărare antirachetă în insula Hokkaido din nordul arhipelagului, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării nipon, la câteva zile după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă care a survolat această regiune.

19 sept. 2017, 06:08
Japonia desfăşoară sisteme PAC-3 suplimentare pentru a contracara un atac nord-coreean

„Vom instala un sistem PAC-3 spre amiază” la o bază a Forțelor de autoapărare terestre (numele armatei japoneze) la limita sudică a Hokkaido, a spus Kensaku Mizuseki.

Potrivit autorităților locale, guvernul a implementat deja un sistem de apărare antirachetă Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) într-o altă parte a Hokkaido.

În pofida acestor detalii, Mizuseki a refuzat să precizeze unde au fost amplasate alte sisteme PAC-3 în Japonia, din motive de confidențialitate.

Această înmulțire a mijloacelor de apărare intervine ca urmare a dublării activității militare a Coreei de Nord. În mai puțin de o lună, Phenianul a efectuat cel de-al șaselea test nuclear și a lansat două rachete deasupra teritoriului japonez.

„Scopul final este să stabilim un echilibru de forțe cu Statele Unite și să ne asigurăm că liderii americani nu mai îndrăznesc să ia în considerare o opțiune militară împotriva Republicii Populare Democrate Coreene” (RPDC /Coreea de Nord/), a declarat sâmbătă liderul nord-coreean Kim Jong-Un, citat de agenția oficială KCNA.

Premierul nipon Shinzo Abe a declarat, la rândul său, că țara sa „nu va tolera niciodată provocările Coreei de Nord” și a îndemnat comunitatea internațională să exercite o presiune mai mare la adresa Phenianului.

Consiliul de Securitate a condamnat vineri tirul cu rachetă „extrem de provocator” efectuat în aceeași zi deasupra Japoniei de către regimul nord-coreean ca răspuns la sancțiunile recente ale ONU. „Aceste acțiuni reprezintă o amenințare pentru regiune, dar și pentru toate statele membre ale ONU”, a denunțat Consiliul.


loading...