Japonia oferă ajutor financiar prostituatelor în vreme de coronavirus. Suma uriaşă pe care Guvernul nipon le-a asigurat-o

Guvernul din Japonia a lansat un plan de relansare a economiei în valoare de 989 de miliarde de dolari, ajutor financiar la care pot apela şi prostituatele, însă, în anumite condiţii. Cei care solicită bani din partea statului japonez trebuie să demonstreze că nu mai au salariu sau că veniturile lor au scăzut din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus. Există însă o problemă: cele mai multe dintre prostituatele din Japonia nu îşi declară veniturile deoarece primesc banii direct de la clienţi. Potrivit CNN, industria sexului generează aproape 24 de miliarde de dolari în fiecare an în Japonia.

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 12:47
Japonia oferă ajutor financiar prostituatelor în vreme de coronavirus. Suma uriaşă pe care Guvernul nipon le-a asigurat-o

Mika lucrează ca prostituată în Japonia şi, până să izbucnească pandemia de coronavirus, avea trei sau patru clienţi pe zi. Acum, când oamenii s-au izolat în case pentru a respecta regulile de distanţare socială, tânăra nu mai are clienţi şi nici bani. 

Fără economii sau alte surse de venit, Mika susţine că trăieşte din bani împrumutaţi. A încercat să-şi găsească un alt loc de muncă, însă nimeni nu a angajat-o în timpul crizei economice. Din acest motiv, tânăra spune că nu-şi va putea plăti chiria sau să-şi permită mâncarea de pe o zi pe alta. 

„Sunt îngrijorată pentru că nu ştiu dacă voi mai avea unde să locuiesc sau dacă voi putea găsi o slujbă pentru a câştiga bani”, a spus tânăra, conform CNN.

Prostituatele din Japonia au fost afectate din cauza restricţiilor aplicate de autorităţi pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus. În Japonia a fost decretată starea de urgenţă, iar numeroase afaceri au fost închise.

Autorităţile sanitare nipone au raportat cel puţin 10.797 de cazuri de infecţii de coronavirus, precum şi 236 de decese, arată datele Universităţii Johns Hopkins.

Pentru a veni în sprijinul economiei, Guvernul japonez a lansat un plan de relansare în valoare de 108 miliarde de yeni (aproape 989 de miliarde de dolari). Şi prostituatele pot solicita ajutorul financiar, însă, doar în anumite condiţii. Unii activităţi susţin că decizia reprezintă un semn de progres, ţinând cont că industria sexului a fost îndelung stigmatizată de societate.

Potrivit CNN, obţinerea ajutorului guvernamental pare restrictivă pentru numeroase prostituate din Japonia.

„Guvernul nu a spus clar că va ajuta pe toată lumea. Sunt mulţi oameni care nu au ce mânca şi nu pot supravieţui fără să muncească”, spune Mika, tânăra care practică prostituţia în Japonia.

Prostituţia sau întreţinerea de relaţii sexuale contra unei sume de bani este scoasă în afara legii în Japonia, însă anumite tipuri de servicii sexuale au fost legalizate. Aşa se face că industria sexului generează venituri de aproape 24 de miliarde de dolari în fiecare an, conform unui studiu privind piaţa neagră, realizat de organizaţia Havocscope.

Numeroase tinere care practică cea mai veche meserie din lume spun că este dificil să obţină ajutorul oferit de Guvernul japonez. 

Autorităţile nipone intenţionează să ofere ajutoare financiare în valoare de 2.785 de dolari pentru fiecare gospodărie. Japonezii trebuie să demonstreze că nu mai au venituri sau că li s-a diminuat salariul din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus.

Condiţia e greu de întrunit de cele mai multe dintre prostituate deaorece care spun că primesc banii direct de la clienţi pentru serviciile sexuale prestate.

Ministrul Sănătăţii a prezentat criteriile pe baza cărora se vor ridica restricţiile. Masca va fi obligatorie la ieşirea din casă