JAPONIA – POLONIA 0-1 în Grupa H. Niponii, calificare pe criteriul FAIR-PLAY

Japonia a pierdut meciul cu deja eliminata Polonia, 0-1, dar merge în "optimi" datorită crietriului fair-play (4 "galbene" primite faţă de 6 încasate de Senegal, echipă cu care se află la egalitate perfectă).

28 iun. 2018, 09:00
JAPONIA – POLONIA 0-1 în Grupa H. Niponii, calificare pe criteriul FAIR-PLAY

Japonia a terminat la egalitate perfectă cu Senegal, atât la puncte cât și la numărul de goluri marcate și primite. Astfel, departajarea s-a făcut la numărul de cartonașe galbene pe care cele două naționale le-au văzut la acest turneu final. Japonia a fost avertizată de 4 ori, în timp ce senegalezii au primit 6 cartonașe galbene.

Polonezii n-au luptat decât pentru glorie pentru că orice ar fi făcut nu mai aveau nicio șansă de calificare. Bednarek a marcat unicul gol al partidei în minutul 60. În finalul meciului, Japonia s-a văzut cu sacii în căruță și în ultimele 5 minute a pasat în propria jumătate de teren.  Suporterii au huiduit atitudinea japonezilor, însă jucătorii asiatici nu păreau vreun pic deranjați.

JAPONIA – POLONIA 0-1 (0-0)

A marcat: Bednarek 59.

JAPONIA: Kawashima – G. Sakai, H. Sakai, Yoshia, Makino, Nagatomo – Muto, Yamaguchi, Shibasaki, Usami – Okazaki.

POLONIA: Fabianski – Bereszynski, Glik, Bednarek, Jedrzejczyk – Krychowiak, Goralski – Grosicki, Zielinski, Kurzawa – Lewandowski.

Clasament final GRUPA H