Iohannis, la întâlnirea cu Jean Claude Juncker: Poziţia României va continua să fie de susţinere a proiectului european

Publicat: Vineri, 11 Ianuarie 2019 06:55 // Actualizat: Vineri, 11 Ianuarie 2019 11:01 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, că președinția Consiliului Uniunii Europene este o ocazie bună pentru România de a-și arăta angajamentul față de proiectul european, iar România împărtășește în totalitate abordarea pro-eruopeană. La rândul său, Jean Claude Juncker, a spus că pentru o președinție de succes a Consiliului Uniunii Europene, România are nevoie de consens și coeziune la nivel național. 

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că președinția Consiliului Uniunii Europene reprezintă o ocazie bună pentru România de a-și arăta angajamentul față de proiectul european, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei întrevederi cu Colegiul Comisarilor, la Palatul Cotroceni.

"Deţinerea preşedinţiei Consiliului UE pentru prima dată este un moment important pentru România. Este o ocazie bună pentru noi de a readuce angajamentul nostru faţă de proiectul european în toate dimensiunile sale de asemenea susţinerea pentru valorile europene. Dorim sa folosim acest prilej pentru a fi împreună mai puternici și pentru a construi o Uniune Europeană mai puternică. Comisia Europeană este un partenere esențial. România împărtășește în totalitate abordarea pro-eruopeană, iar poziția României va continua să fie de susținere a proiectului european", a declarat Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, promite, din  nou, că țara noastră va face față cu brio conducerii Consiliului Uniunii Europene.

"Am discutat problemele europene de foarte multe ori la Consiliul European și cred că suntem bine pregătiți pentru perioada dificilă, dar interesantă. Noi considerăm Comisia Europeană un partener important cu care împărtășim obiectivul unei Europe mai puternice. Acesta va fi și obiectivul către care vor fi orientate eforturile noastre în următoarele șase luni. Am discutat și abordări generale care pe vom folos. Am discutat despe buget, despre Brexit și despre strategiile pe care le vom aplica pentru ieșirea Marii Britanii din UE", a declarat Klaus Iohannis în cadrul conferinței comune cu Jean - Claude Juncker.

Potrivit preşedintelui, discuţiile privind viitorul Europei vor fi în prima linie a agendei preşedinţiei României la Consiliul UE. 

"Discuțiile privind viitorul Europei vor fi în prima linie a agendei europene în timpul președinței și la summitul de la Sibiu din luna mai, care va fi piatra de hotar a președinției noastre", a mai spus Iohannis la întrevederea cu Juncker.

Preşedinţia României la Consiliul UE are loc într-un moment "dificil" pentru Europa, a declarat, vineri, şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul întrevederii preşedintelui Klaus Iohannis cu Colegiul Comisarilor, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

El a amintit momentul "marcant" pentru Uniunea Europeană când s-a semnat Tratatul de aderare a României.

Potrivit lui Juncker, preşedinţia României la Consiliul UE trebuie să ofere speranţă.

"Preşedinţia României are loc într-un moment dificil pentru Europa, motiv pentru care preşedinţia română va cunoaşte mai multe episoade diferite, dar e vorba şi de rezultate aici. Comisia a prezentat toate iniţiativele legislative pe care trebuie să le prezinte. (...) Co-leguitorii trebuie să încheie aceste dosare înainte de alegerile europarlamentare - mă gândesc la acordul de principiu pe cadrul financiar multianual", a spus oficialul european, citat de Agerpres. 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a ajuns vineri, cu puţin înainte de ora 10, la Palatul Cotroceni pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis.

Jean-Claude Juncker se va întâlni, tot vineri, la Parlament, de la ora 11.00, cu preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu. Iar de la ora 11,50, preşedintele CE are programată o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

În dimineaţa zilei de vineri va sosi la Palatul Victoria Colegiul Comisarilor. Ei vor fi primiţi de către viceprim-ministrul Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministrul Viorel Ştefan, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României Ana Birchall şi viceprim-ministrul Eugen Orlando Teodorovici, arată un comunicat al Executivului.

Discuţiile sunt organizate în clustere tematice cu participarea membrilor Guvernului României şi comisarilor europeni pe temele: "piaţă internă - creştere, competitivitate, inovare şi digital", "Convergenţă economică şi socială, coeziune şi incluziune" şi "Europa - actor global, apărare, securitate UE, migraţie şi justiţie".

Juncker se află la Bucureşti cu ocazia inaugurării preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. Evenimentul oficial de inaugurare a avut loc joi, la Ateneul Român.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Jean Claude Junker Klaus Iohannis Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 ian 13:18
Răspunde | Votează email 0 email
S-o ros...
Matteo Salvini dorește o platformă europeană în zece puncte pentru apărarea frontierelor, a familiei și a valorilor europene tradționale.
Matteo Salvini, liderul de facto al guvernului italian, a declarat miercuri la Varșovia că Italia și Polonia vor fi „protagonistele noii primăveri europene” care va reforma Uniunea Europeană.
Oficialul de la Roma a rostit aceste cuvinte în fața presei, înaintea unei întâlniri cu Jaroslaw Kaczynski, șeful partidului de guvernământ Lege și Dreptate (PiS).
„Europa s-a obișnuit de ani de zile să vorbească de axa franco-germană, dar noi ne pregătim pentru un nou echilibru și o nouă energei în Europa”, a mai spus Salvini.
„Polonia și Italia vor fi, cu siguranță, protagonistele acestei noi primăveri europene, a acestei renașteri a adevăratelor valori europene, cu mai puțini bani, mai puțină birocrație și mai multă muncă, mai multă familie și mai ales mai multă securitate”, a explicat liderul formațiunii naționaliste Liga.
„Securitatea nu se obține ajutându-i pe contrabandiști, pe traficanți și ONG-urile complice, ci prin apărarea dreptului fiecărei țări de a-și apăra frontierele. Cine cedează șantajului Bruxellles-ului sau al ONG-urilor face un deserviciu nu doar italienilor ci tuturor europenilor”, a adăugat Salvini.
La ieșirea de la întâlnirea cu Kaczynski, Salvini a declarat:
„Am propus, pentru a depăși diferențele dintre partide, care au drept cauză rațiuni geografice și de tradiție culturală, un contract pentru Europa, un Pact pentru Europa, care încă nu există. Nu am venit cu un produs finit. Putem propune o platformă pentru Europa în zece puncte în legătură cu care italienii, polonezii, olandezii, spaniolii, danezii să decidă dacă sunt de acord sau nu.”
11 ian 11:46
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Sa stea acasa cu copiii daca e imposibil sa munceasca undeva si au primit numai refuzuri.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H