Jean Pădureanu, aproape de ELIBERARE. Motivarea INSTANŢEI

Judecătoria Sectorului 4, care a dispus, pe 1 mai, eliberarea condiţionată a lui Jean Pădureanu, apreciază în motivarea deciziei că acesta a demonstrat că îşi însuşeşte scopul preventiv şi educativ al pedepsei, aşa încât să poată fi reintegrat în societate. Decizia a fost contestată de procurorii DNA.

21 mai 2015, 18:09
Jean Pădureanu, aproape de ELIBERARE. Motivarea INSTANŢEI

Judecătorul notează în motivare că Jean Pădureanu a executat o treime din pedeapsa de 1.218 zile iar în perioada detenţiei conduita sa a fost corespunzătoare.

„Potrivit caracterizării ataşate la dosar, condamnatul a participat la programe educaţionale şi psihologice desfăşurate la nivelul secţiei de deţinere, astfel că se poate considera că acesta a făcut eforturi în sensul îndreptării comportamentului său. Din punct de vedere al conduitei, petentul nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei şi nu a prezentat probleme de adaptare sau relaţionare. Instanţa reţine că, potrivit evaluării psihologice, petentul este cooperant, acceptă dialogul, are o dispoziţie predominant apatică şi prezintă deteriorare moderată a capacităţii de a învăţa informaţii noi”, se arată în motivare.

Judecătorul mai notează că Pădureanu a dat dovezi de îndreptare prin participarea la activităţile socio-educative „chiar în condiţiile în care starea sa de sănătate este una precară”.

Jean Pădureanu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, ar putea fi eliberat condiţionat, după decizia din 1 mai a Judecătoriei Sectorului 4, care a fost însă contestată de procurorii DNA. Contestaţia se va judeca la Tribunalul Bucureşti, care va da o decizie definitivă. Până atunci, Jean Pădureanu rămâne în închisoare.