Jean Paler împlinește 69 de ani. Drama copleșitoare a îndrăgitului actor de comedie: „Am plâns mai mult decât am râs!”

Jean Paler, unul dintre cei mai populari actori de comedie din România, își serbează azi ziua de naștere. Artistul s-a confruntat cu câteva probleme de sănătate de-a lungul timpului, însă a știut dintotdeauna să aducă zâmbete în sufletele oamenilor.

17 dec. 2021, 16:25
Jean Paler împlinește 69 de ani. Drama copleșitoare a îndrăgitului actor de comedie: „Am plâns mai mult decât am râs!”

Jean Paler, îndrăgitul actor de comedie al românilor, împlinește azi vârsta de 69 de ani. Artistul este cunoscut publicului atât din aparițiile televizate cât și de pe scena teatrului. În ciuda faptului că și-a închinat viața întreagă profesiei de actor, Jean Paler s-a confruntat în ultima vreme cu serioase probleme financiare, dar și de sănătate.

Actorul a povestit la Teo Show!, acum câteva luni, că are probleme cu inima, iar medicii fac tot ce se poate ca să îi acorde cele mai bune îngrijiri. Fiica lui a revenit anul acesta din Statele Unite ale Americii pentru a avea grijă de tatăl ei, întrucât actorul Jean Paler nu mai are niciun ajutor.

Jean Paler a dezvăluit drama prin care trece: „M-au uitat toţi. Am 840 de lei pensie şi medicamentele mă costă 1400 de lei pe lună”

În ciuda harului cu care acesta a fost înzestrat și care a bucurat sufletele românilor de-a lungul timpului, Jean Paler suferă precum un om de rând și trăiește dintr-o pensie mică, de 840 de lei, care abia îi ajunge să-și cumpere medicamente.

„Sunt cardiac cronic, operat, cu stenturi, am și defribilator. Medicamentele mă costă 1400 de lei ope lună. Am o pensie de 840 lei, mi-e și rușine. M-au uitat toți, parcă nici nu exist! Dacă nu aș avea familia să mă ajute, aș fi pierdut! În fiecare an stau în spitale câte patru luni. Am 4 stenturi și un defibrilator. Inima mea mai funcționează doar 30 la sută. Doctorii se minunează cum de mai poate inima să împingă sângele la cap și la picioare. Inima bate în fibrilații, face sincope. 12 secunde inima mea nu a bătut deloc. Puteam să mor! Eram pe stradă, în Sinaia, și am făcut o sincopă. Am căzut în fața unei mașini. Omul a crezut că m-a lovit el cu mașina. Au dat telefon la 112 și m-au dus la Fundeni, unde m-au pus pe picioare. M-am obișnuit cu infarct după infarct”, a povestit actorul în emisiunea “Teo Show”, de la Kanal D.

Jean Paler: „M-am obişnuit cu infarct după infarct”

Actorul a făcut mărturisiri cutremurătoare anul acesta, când a povestit despre singurătatea cruntă cu care se confruntă.

„Nu mai ai familie, nu mai ai nimic, decât teatru. Am plâns mai mult decât am râs! Nu am ținut cont niciodată de mine! Mi-au reproșat doctorii că nu am avut grijă de mine. Mi-au interzis să mai profesez. În mai am ieșit din spital și în iunie eram din nou la teatru”, a adăugat actorul.