Jean Paler trece prin momente grele

Alexandru Arșinel și Jean Paler erau prieteni foarte buni la un moment dat, însă se pare că vremurile s-au schimbat și aceștia nu nu prea mai au o relație așa apropiată, ci din contră, își spun totul de replici nu tocmai simpatice. Alexandru Arșinel a dezvăluit că nu e cazul ca Jean să fie angajat la Teatrul Constantin Tănase fiindcă el se descurcă prea bine și are spectacole în străinătate.

10 apr. 2017, 09:06
Jean Paler trece prin momente grele

Jean Paler a izbucnit și a explicat că după anul 2014, în care a suferit un infarct, reușește cu greu să strângă bani pentru a-și cumpăra chiar și medicamente. La numai 55 de ani, actorul urmează un tratament și merge la spectacole din ce în ce mai rar. S-a mutat singur la Sinaia și trebuie să plătească lunar pentru medicamente aproximativ 500 de lei. Pentru a se descurca mai bine pe latura financiară, Jean Paler crede că ar fi bine să revină în București, pe scena teatrului Constantin Tănase, numai că Arșinel, directorul teatrului nu este de acord.

“Nu cred că Jean se poate angaja ferm undeva şi să poată să presteze mereu. El merge pe alte «gajuri» mai bune, salariul la teatrul nostru este mic. Trebuie să respecţi un anumit program, iar el este solicitat şi în alte părţi. Am fost în Israel şi cineva îmi spunea că a avut mare succes acolo. Chiar îmi ziceau «Noroc că a fost Paler aici!»”, ne-a povestit Arşinel.
La aflarea veştii, Jean s-a întristat brusc: ”Nu mă aşteptam ca maestrul Sandu să-mi dea o replică atât de usturătoare, m-am întristat amarnic. Eram convins că îmi va întinde o mână de ajutor. Ciudat este că, atunci când mă aflam pe patul de spital, la Braşov, Arşinel a declarat la o emisiune tv că eu rămân al Teatrului «Tănase», şi că oricând sunt binevenit, cu atât mai mult cu cât mai lucrasem acolo, după Revoluţie. Poate că cineva i-a spus că o duc foarte bine cu banii, dar nu este deloc aşa, joc peste graniţă doar când şi când, şi nu pe bani mulţi”, a spus Arșinel, potrivit Click!. 

“Eu ştiu că Arşinel are suflet bun, sper să se mai gândească, mai ales că noi am fost buni prieteni, dar şi colegi de scenă, am mâncat împreună, în turnee. El şi Vasile Muraru sunt speranţa mea. Chiar dacă salariul de la Teatrul «Tănase» este mic, de aproximativ 1.200 de lei, eu aş veni de la Sinaia, de câteva ori pe săptămână, şi pentru ei. E important să ai o sumă fixă de bani, pe care să contezi”, a fost replica lui Jean.