Jennifer Lopez a cântat la aniversarea preşedintelui Turkmenistanului

Jennifer Lopez i-a cântat, sâmbătă seară, "Mulţi ani trăiască" lui Gurbangulî Berdîmuhamedov, preşedintele Turkmenistanului, în cadrul unui concert inedit pe malul Mării Caspice.

30 iun. 2013, 07:00
Jennifer Lopez a cântat la aniversarea preşedintelui Turkmenistanului

Jennifer Lopez este prima vedetă occidentală care cântă în fosta republică sovietică din Asia Centrală, cunoscută pentru marile sale rezerve de gaz, dar şi pentru nerespectarea drepturilor omului, scrie lefigaro.fr, citat de Agerpres.

Cântăreaţa a apărut pe scenă într-o rochie mulată şi a dansat în stilul propriu, într-un spectacol inedit în Turkmenistanul musulman, în faţa preşedintelui, a unor miniştri, ambasadori şi patroni de societăţi de stat, care au aplaudat-o cu entuziasm. J. Lo a îmbrăcat şi un costum tradiţional turkmen şi a cântat „Happy birthday, mister president” alături de vedete din Rusia, Ucraina, Turcia şi China.

Niciun artist turkmen nu a fost pe scenă la concertul organizat cu ocazia celei de-a 56-a aniversări a preşedintelui turkmen.

Toţi invitaţii s-au ridicat în picioare la sfârşitul concertului, când un nepot al preşedintelui, Kerimberdî Berdîmuhamedov, în vârstă de nouă ani, a cântat la pian. Spectacolul s-a terminat cu un impresionant foc de artificii care a durat 20 de minute.

Ultimul raport al organizaţiei de apărare a drepturilor omului Human Rights Watch descrie Turkmenistanul ca „unul din cele mai represive regimuri din lume”.