Jens Stoltenberg: Nu vrem un nou război rece sau o nouă cursă a înarmării cu Rusia

Publicat: Joi, 31 Ianuarie 2019 22:00 // Actualizat: Joi, 31 Ianuarie 2019 22:00 // Sursa: romaniatv.net

NATO şi-a sporit prezenţa în regiunea Mării Negre la nivel terestru, naval şi aerian şi analizează şi alte măsuri alternative pentru a menţine o descurajare şi o apărare credibilă, dar în acelaşi timp nu vrea un nou război rece sau o cursă a înarmării cu Rusia, a declarat joi seară, într-un interviu pentru Antena 3, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"NATO a sporit prezenţa în regiunea Mării Negre din punct de vedere terestru, de exemplu prin noua prezenţă multinaţională de la Craiova, avem mai multă poliţie aeriană şi am sporit prezenţa navală cu nave din statele aliate în Marea Neagră. De asemenea, analizăm şi măsuri alternative pentru a ne spori prezenţa în această regiune pentru că trebuie menţinem o descurajare şi o apărare credibilă şi eficientă în regiunea Mării Negre. Avem trei state riverane - România, Bulgaria şi Turcia - şi ele sunt o parte esenţială din prezenţa NATO în regiunea Mării Negre", a spus secretarul general al NATO, întrebat fiind cum reacţionează Alianţa la prezenţa tot mai agresivă a Rusiei în Marea Neagră.

"În acelaşi timp nu vrem un nou război rece, nu vrem o nouă cursă a înarmării cu Rusia. Aşa că avem ceea ce noi numim o abordare duală cu Rusia. Suntem fermi, suntem puternici, dar lucrăm şi la dialogul cu Rusia, pentru a încerca să ameliorăm relaţiile cu Rusia şi să diminuăm tensiunile", a precizat Jens Stoltenberg.

Citeşte şi Jens Stoltenberg: România este un aliat foarte apreciat şi contribuie la securitatea noastră comună în multe moduri diferite

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Jens Stoltenberg NATO război Rusia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
22 Jan
noapte 0 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H