Jens Stoltenberg vrea să includă mai multe femei în NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că securitatea aliaților s-ar îmbunătăți dacă ar include femei în condiții de egalitate în instituțiile de apărare și în armatele naționale, domeniu în care au avut loc progrese, dar unde mai este încă de parcurs "un drum lung".

08 mart. 2017, 13:01
Jens Stoltenberg vrea să includă mai multe femei în NATO

„NATO va fi o alianță mai bună, vom avea o apărare mai bună, vom lua decizii mai bune, atunci când vom fi capabili să recrutăm atât bărbați, cât și femei”, a declarat Stoltenberg într-un interviu cu un grup redus de reprezentanți ai presei.

Stoltenberg, care pe când era prim-ministru al Norvegiei a numit femei în postul de ministru al apărării și a prezidat anterior o comisie guvernamentală despre felul în care bărbații pot contribui la egalitatea în drepturi a femeilor, a insistat că NATO „trebuie să joace un rol în promovarea egalității de gen”. „Sunt fericit să văd că în NATO facem progrese, încă mai avem un drum lung de parcurs, dar la ultima reuniune a miniștrilor apărării (din februarie — n.r.), 25% dintre miniștri erau femei și acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată în trecut. Cu câțiva ani în urmă acest lucru era inimaginabil”, a comentat Stoltenberg.

Citeşte şi Jens Stoltenberg nu îi oferă vreo garanţie Rusiei că NATO nu va face noi extinderi ale Alianţei

„NATO este o organizație care obișnuia să fie controlată complet de către bărbați (…) În anii 1950 și 1960, dacă priviți fotografiile, se puteau vedea doar bărbați așezați care fumau trabucuri”, a glumit politicianul norvegian. În prezent, circa 40% dintre angajații Alianței Nord-Atlantice sunt de sex feminin, deși nu sunt tot atât de multe femei în funcțiile de conducere, a recunoscut el.


loading...