Jeremy Clarkson nu vrea ca salariile vedetelor BBC să fie dezvăluite

Jeremy Clarkson, fost prezentator al emisiunii Top Gear, a spus că planul guvernului britanic de a dezvălui salariile vedetelor BBC care câştigă peste 150.000 de lire sterline pe an este "dezgustător", iar publicul ar trebui să aibă mai multă încredere în managementul instituţiei media publice.

08 nov. 2016, 12:09
Jeremy Clarkson nu vrea ca salariile vedetelor BBC să fie dezvăluite

Jeremy Clarkson i-a criticat pe cei care l-au întrebat ce venituri obţine din noul show pe care îl va prezenta pentru Amazon, „The Grand Tour”, care ar costa 160 de milioane de lire sterline pentru trei sezoane. Prezentatorul i-a numit „obsedaţi de bani”.

„Să luăm de exemplu problema talentelor din BBC. În ce ţară trăim când vrem să ştim cu cât sunt plătiţi oamenii? Este dezgustător”, a spus Clarkson, pentru Radio Times.

„Este treaba lui Tony Hall, în calitate de director general (al BBC, n.r.), să spună: Vom plăti această persoană cu această sumă! Dacă avem încredere în Tony Hall, şi trebuie să avem, pentru că el este directorul general, atunci ai încredere că facem o treabă bună. Nu îl poţi întreba: De ce îl plăteşti pe el atât? Dacă nu îl plăteşti cu atât, va pleca la ITV. Este absolut ridicol”, a mai spus Jeremy Clarkson.

Jeremy Clarkson se număra printre cel mai bine plătite persoane din BBC, cu un salariu care ar fi fost în jur de un milion de lire sterline pe an. Clarkson câştiga, de asemenea, milioane de lire sterline din dividende, din Bedder 6, compania pe care a înfiinţat-o cu Andy Wilman, firmă ce a exploatat brandul Top Gear la nivel mondial. În 2014, cei doi şi-au vândut acţiunile în companie către BBC Worldwide, ramura comercială a instituţiei media, ceea ce a dus la creşterea veniturilor lui Clarkson la peste 14 milioane de lire sterline în acel an.