Jihadiştii au masacrat un sat întreg. Sunt 60 de morţi, inclusiv primarul

Aproximativ 60 de persoane au fost ucise marți în Niger într-un atac asupra satului Banibangou din sud-vestul țării, în așa-numita zonă a celor trei frontiere, în care își desfășoară activitatea grupurile jihadiste, au declarat joi doi oficiali locali, pentru Reuters.

05 nov. 2021, 09:55
Jihadiştii au masacrat un sat întreg. Sunt 60 de morţi, inclusiv primarul

Circumstanțele atacului, care a avut loc într-o regiune izolată de lângă granița cu Mali, sunt neclare și niciun grup nu și-a revendicat responsabilitatea, a declarat Zakari Karidjo, adjunct al departamentului Banibangou. El a spus că a avut loc şi o ciocnire între trupele guvernamentale şi atacatori și au fost înregistrate pierderi de ambele părți.

Prefectul departamentului vecin Ouallam, Marsadou Soumaila, a prezentat şi el aceeași evaluare a situaţiei, ambii oficiali confirmând că inclusiv că primarul din Banibangou a fost ucis.

Citeşte şi Victime colaterale. Franţa a bombardat 19 nuntaşi în Mali şi a anunţat că a ucis jihadişti

Fără a lua în calcul acest atac, grupurile islamiste au ucis peste 530 de persoane în acest an în raiduri împotriva civililor în regiunile de frontieră din sud-vestul Nigerului, de cinci ori mai mult decât bilanțul pentru întregul an 2020, potrivit ONG-ului Acled (Armed Conflict Location & Event Data Project), care colectează date despre conflictele din întreaga lume.

De la începutul anului 2018, câteva sute de oficiali locali – primari, șefi de sate și demnitari religioși – au fost uciși sau răpiți de activiști.

Citeşte şi Peste 100 de civili ucişi într-o noapte, în cel mai sângeros atac al anului. Atacatorii au incendiat casele şi piaţa centrală


loading...
Partenerii noștri