JIHADIŞTII îşi TORTUREAZĂ victimele în stil OCCIDENTAL. Ce metode folosesc

Cel puţin patru ostatici deţinuţi în Siria de jihadiştii Statului Islamic (SI), inclusiv jurnalistul american James Foley, au fost supuşi la simulare de înec în timpul captivităţii lor, a raportat joi Washington Post, citând persoane familiare cu tratamentul aplicat ostaticilor occidentali.

29 aug. 2014, 05:49

Jurnalistul James Foley şi alţi ostatici deţinuţi de jihadiştii Statului Islamic sunt supuşi la tehnicile aemănătoare simulării înecului, aşa cum au procedat americanii cu teroriştii capturaţi după atentatele din 11 Septembrie 2001, scrie publicaţia americană.
     
Răpitorii SI par să aplice tehnica CIA, care a supus la simulare de înec trei suspecţi de terorism capturaţi după atacurile de la 11 septembrie 2001 la Washington şi New York, afirmă Washington Post. Foley a fost ulterior decapitat de răpitori.
   
Simularea înecului este un proces caracterizat de preşedintele Barack Obama şi mulţi alţi politicieni din SUA ca tortură. Captivilor aşezaţi cu capul în jos li se toarnă apă pe nas şi gură
până când simt că se sufocă.

Citeşte şi Ipoteză ŞOCANTĂ: DECAPITAREA lui James Foley a fost ÎNSCENATĂ VIDEO
   
O sursă apropiata familiei unui ostatic deţinut de SI a recunoscut pentru Reuters că ostaticii au fost supuşi la simulare de înec, dar nu a oferit alte detalii.
   
Trei americani şi mai puţin de 10 alţi ostatici occidentali sunt încă deţinuţi de grupul militant, potrivit unor persoane familiare cu situaţia.

Tehnici de tortură folosite de CIA
   
‘Ei au ştiut exact cum s-a făcut’, a spus o persoană ce cunoştea direct ceea ce s-a întâmplat cu ostaticii, relatează Washington Post. Această persoană, care a vorbit sub condiţia anonimatului, a declarat că Foley şi ceilalţi captivi au fost deţinuţi la Raqqa în Siria. Potrivit Washington Post, o a doua persoană a confirmat că Foley a fost torturat, inclusiv prin simularea înecului.

Citeşte şi Ipoteză ŞOCANTĂ: DECAPITAREA lui James Foley a fost ÎNSCENATĂ VIDEO
   
‘SI este un grup care răstigneşte în mod curent şi decapitează oameni. El nu are nevoie de inspiraţie pentru brutalitatea sa. Să sugerezi că SUA sunt într-un fel responsabile pentru tacticile SI este ridicol şi hrăneşte propaganda lor strâmbă’, a declarat un oficial american.
   
Foley a fost decapitat de militanţi ai SI care au postat un videoclip al uciderii pe internet săptămâna trecută. Criminalul din înregistrare declară că îl execută pe jurnalistul american ca represalii pentru loviturile aeriene ale Statelor Unite asupra combatanţilor din Irak.