JO 2012: Alin Moldoveanu a egalat recordul olimpic şi trage cu puşca pentru aur

Trăgătorul Alin Moldoveanu a obţinut 599 de puncte, din 600 posibile, în calificările probei de puşcă aer comprimat 10 metri, din cadrul JO 2012. El a egalat astfel recordul olimpic şi s-a calificat în finala programată astăzi, de la ora 14.15.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 09:53
JO 2012: Alin Moldoveanu a egalat recordul olimpic şi trage cu puşca pentru aur

Trăgătorul român Alin Moldoveanu a fost la câţiva milimetri de podiumul olimpic în urmă cu patru ani, la Beijing, însă are şansa să se răzbune la JO 2012 pentru toate ghinioanele. El s-a calificat în finala probei de puşcă aer comprimat 10 metri şi are şanse mari la o medalie în concursul programat astăzi, de la ora 14.15.

Compatriotul nostru a reuşit să obţină 599 de puncte, din 600 posibile, performanţă cu care a egalat recordul olimpic. Acelaşi punctaj l-a mai obţinut un sportiv, italianul Niccolo Campriani, cei doi împărţind ex-aequo primul loc din calificări. În marea finală s-au calificat 8 sportivi, dintr-un total de 47.

În vârstă de 29 de ani, Alin Moldoveanu a început să practice tirul de când avea 13 ani. De atunci face 6 antrenamente pe săptămână, iar în perioada competiţiilor importante fiecare antrenament durează 6 ore.

În concursul de tir cu puşca fiecare sportiv trage câte 60 de focuri, iar pentru acest lucru are la dispoziţie o oră şi 45 de minute. În acest interval de timp are loc şi încălzirea, iar atunci când sportivul se consideră pregătit îi anunţă pe arbitri că începe tragerile oficiale. Pentru a obţine punctajul maxim (10 puncte pentru fiecare foc), sportivul trebuie să nimerească un cerc de 5 milimetri, aflat în mijlocul ţintei.