JO 2012: Campion olimpic la haltere, la un pas de TRAGEDIE

Momente dramatice în concursul de haltere de la JO 2012. Sportivul german Matthias Steiner, campion olimpic la categoria plus 105 kilograme în 2008, la Beijing, nu a putut să-şi apere titlul după ce a fost protagonistul unui accident care a şocat publicul.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 11:31

După ce a ridicat 192 de kilograme din prima încercare, Matthias Steiner a încercat la 196. Numai că nu a reuşit să menţină haltera deasupra capului la smuls, iar aceasta i-a căzut pe gât, creând panică în sală. Imediat, personalul medical aflat în sală s-a repezit pe platforma de concurs, iar cei din staff au creat un zid uman între Steiner şi publicul care aştepta nerăbdător un semn că sportivul era în regulă.

După minute bune, germanul, care acum patru ani, la Beijing, cucerea nu numai aurul olimpic, ci şi mii de inimi prin faptul că a concurat la numai un an de la moartea soţiei, s-a ridicat şi a făcut cu mâna spectatorilor, semn că se simţea bine. Nu a mai putut continua, însă, concursul, el fiind transportat la spital pentru o radiografie a coloanei.

CITEŞTE ŞI: A cincea medalie pentru România la JO 2012: BRONZ pentru Răzvan Martin, la haltere