JO 2012: Echipajul de 8+1 a ratat podiumul pentru prima oară în ultimii 32 de ani

Canotoarele noastre din echipajul de 8+1 au încheiat pe locul 4 finala de la JO 2012. A fost ultimul concurs de la această Olimpiadă în care România a fost reprezentată la canotaj.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 11:41
JO 2012: Echipajul de 8+1 a ratat podiumul pentru prima oară în ultimii 32 de ani

Canotajul nu a adus nicio medalie delegaţiei României la JO 2012. Ultima probă la care am fost reprezentaţi, cea de 8+1, le-a adus pe fetele noastre în apropierea podiumului, pe locul 4, după echipajele SUA, Canadei şi Olandei.

În cursa de joi, barca noastră a plecat de pe culoarul 5, dar nu a avut nicio şansă în faţa acestor puternice echipaje. Mai mult, tricolorele au fost multă vreme pe locul 5, în urma Australiei, pe care a depăşit-o în a doua parte a cursei. În final nu au mai avut însă putere să se bată pentru bronz, la patru secunde şi jumătate de podium.

Componenţa echipajul României este următoarea: Cristina Grigoraş, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu şi Talida Gidoiu.

Echipajul feminin de 8+1 rame al României a adus ţării noastre medalii la fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice, după Moscova 1980.