JO 2012: Încă o speranţă la medalie. Echipajul de 8+1 merge în finală, la canotaj

Flotila de aur a României, echipajul de 8+1, a terminat pe locul 2 proba recalificărilor şi va trage joi pentru medalie. De la JO 1980 acest echipaj a urcat pe podium la fiecare Olimpiadă.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 10:05
JO 2012: Încă o speranţă la medalie. Echipajul de 8+1 merge în finală, la canotaj

Echipajul feminin de 8+1 rame al României, care duminică ratase prezenţa directă în finala concursului de canotaj a încheiat pe locul doi recalificările marţi, rezultatul permiţându-i să participe pe 2 august la lupta pentru medalii.

Cursa de marţi a fost o formalitate pentru fetele noastre, care nu au avut nicio clipă emoţii în privinţa calificării. În condiţiile în care primele patru echipaje mergeau în finală, canotoarele tricolore s-au asigurat că nu vor avea parte de surprize şi au tras tare la început, distanţându-se uşor alături de echipajul Olandei, după care au slăbit ritmul, spre a-şi proteja resursele pentru finala de joi. Astfel, ele s-au mulţumit cu locul secund, după olandeze, celelalte echipaje calificate fiind Australia şi Canada.

Componenţa echipajul României este următoare: Cristina Grigoraş, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu şi Talida Gidoiu.

Finala din 2 august se va desfăşura de la ora 14.30.

Echipajul de 8+1 al României a adus ţării noastre medalii la fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice, după Moscova 1980.