JO-2012: Învins în ring, a fost declarat câştigător de AIBA

Pugilistul japonez Satoshi Shimizu a fost declarat învingător în meciul cu Magomed Abdulhamidov din Azerbaidjan, din cadrul categoriei 56 de kilograme de la Jocurile Olimpice, după ce a făcut apel în urma înfrângerii suferite în ring.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 15:07
JO-2012: Învins în ring, a fost declarat câştigător de AIBA

Satoshi Shimizu a pierdut în ring meciul cu azerul Magomed Abdulhamidov, 17-22, cu toate că în ultima repriză japonezul îşi trimisese adversarul la podea de cinci ori, situaţie în care arbitrul de ring ar fi trebuit să oprească meciul.

„Am fost stupefiat, astfel că l-am întrebat pe arbitru dacă am auzit bine. El a căzut de cinci ori în ultima repriză şi arbitrul ar fi trebuit să oprească meciul”, a spus Shimizu după meci.

AIBA a analizat înregistrarea video a partidei şi i-a făcut dreptate, joi, sportivului japonez. „Pugilistul din Azerbaidjan a fost trimis la podea de şase ori în repriza a treia. Conform regulilor noastre, arbitrul ar fi trebuit să-l numere de cel puţin trei ori. În acest caz, decizia trebuia să fie oprirea luptei”, a precizat AIBA, într-un comunicat.

Astfel, Shimizu se va lupta cu algerianul Mohamed Ouadahi pentru un loc în sferturile de finală.

CITEŞTE ŞI: Doliu la JO 2012. Un arbitru a fost găsit mort în camera de hotel