JO 2012: Polemică stupidă. A făcut istorie pentru SUA, dar i se reproşează că are părul nespălat

Prima gimnastă afro-americană care a devenit campioană olimpică, Gabrielle Douglas, a fost criticată pe Twitter din pricina părului. Criticile au destabilizat-o pe sportivă, ea încheind pe ultimul loc finala de la paralele.

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 14:14

Campioană olimpică la individual compus şi câştigătoare a medaliei de aur cu echipa SUA la JO 2012, gimnasta Gabrielle Douglas este supusă unui intens tir al criticilor în ţara sa, din cauza aspectului său neîngrijit.

Pe Twitter s-a iscat o adevărată dezbatere legată de părul ei, care pare nespălat, iar polemica a fost atât de puternică, încât însăşi sportiva s-a simţit obligată să ia atitudine. Adolescenta în vârstă de 16 ani a declarat că a devenit confuză când a deschis computerul, după ce a adus SUA a doua medalie de aur în trei zile. Pe internet, în locul temelor obişnuite de discuţie după o asemenea performanţă a avut surpriza să constate că pe oameni îi preocupau cu totul alte aspecte.

Nu ştiu de unde a apărut asta. Ce e în neregulă cu părul meu? Am făcut istorie pentru SUA şi oamenii au treabă cu părul meu. Poate şi scurt sau pot fi cheală, nu contează asta„, a spus Douglas, care a dat asigurări că şi-l va purta la fel şi în finala de marţi, de la bârnă. Totuşi, se pare că aceste reproşuri au destabilizat-o, ea încheind pe ultimul loc luni, finala de la paralele.

Trebuie să fi prost sau nebun să te gândeşti la părul meu, în condiţiile astea„, a adăugat Douglas. Gabrielle Douglas este prima gimnastă afro-americană care a câştigat titlul olimpic la gimnastică.