JO 2012: Rareş Dumitrescu, locul 4 în concursul de sabie

Rareş Dumitrescu a încheiat concursul de sabie de la JO 2012 pe locul patru, ratând şansa de a aduce delegaţiei României a doua medalie de la Londra.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 10:58
JO 2012: Rareş Dumitrescu, locul 4 în concursul de sabie

Rareş Dumitrescu a luptat pentru medalia de bronz în concursul de sabie de la JO 2012 cu rusul Nikolai Kovalev şi a pierdut meciul cu scorul de 10-15.

Românul a început meciul destul de slab şi a obţinut doar trei puncte în prima repriză, în timp ce adversarul său a punctat de opt ori. În repriza a doua, Kovalev a părut să acuze ceva probleme la un picior şi nu a mai avut aplombul din prima repriză. Dumitrescu a recuperat până la 7-10 şi a reuşit să rămână la doar trei tuşe în spatele rusuluşi a reuşit să rămână la doar trei tuşe în spatele rusulu i până la 12-9. Kovalev a reuşit însă să se desprindă şi a ajuns la 14-9. Cu o singură tuşă despărţindu-l de medalia de bronz, Kovalev a schimbat arma, după ce prima sabie cu care a luptat s-a rupt, lucru ce a părut de bun augur pentru Rareş, care a punctat apoi pentru 10-14. La următorul asalt, însă, Kovalev a punctat şi şi-a adjudecat medalia de bronz.

În semifinale, Dumitrescu a fost învins de italianul Diego Occhiuzzi, scor 15-11.

După un start mai slab de luptă, în care i-a lăsat iniţiativa italianului, Rareş Dumitrescu era condus cu 7-3. A reuşit apoi să revină şi a arătat că ştie să şi atace, reuşind să mai obţină două puncte până la pauză în timp ce italianul a mai luat unul singur. Prima repriză s-a încheiat cu 8-5 pentru Occhiuzzi.

La primul asalt din repriza a doua, Rareş Dumitrescu a obţinut un punct (6-8), iar italianul a început un adevărat circ pe planşă. Pe lângă faptul că încercat tot felul de trucuri pentru a fragmenta lupta, el a vociferat în continuu, încercând să-l intimideze pe arbitru şi reuşind să-l scoată din sărite pe Dumitrescu. Cu toate că a încălcat mai multe reguli, Occhiuzzi nu a fost avertizat de arbitru şi a câştigat tuşă după tuşă, până la 14-9.

Cu o tuşă înainte de cea decisivă, care urma să-l ducă în finală, Occhiuzzi a încercat să se mai elibereze de presiune tot trăgând de timp şi tot fără a fi avertizat.

Dumitrescu a câştigat apoi două asalturi, recuperând până la 14-11, scor la care italianul a primit în sfârşit un cartonaş galben. La următoarea încrucişare de săbii Occhiuzzi a punctat însă pentru calificarea în finală, iar Rareş Dumitrescu rămâne cu lupta pentru medalia de bronz.

 

Rareş Dumitrescu a avut o prestaţie de excepţie în concurs şi s-a calificat între cei mai buni patru competitori ai probei, după 15-13 cu americanul Daryl Homer.

În concursul de la Londra el i-a învins rând pe rând pe ucraineanul Dmitro Boiko, belarusul Aliaksandr Buikevic şi americanul Daryl Homer, iar în această seară urmează să lupte pentru medalie, în semifinale, cu italianul Diego Occhiuzzi. Meciul este programat la ora 20.50.

Prezent direct în 16-imi, Rareş Dumitrescu a reuşit o spectaculoasă calificare în faza optimilor, după ce l-a învins cu scorul de 15-12 pe ucraineanul Dmitro Boiko.

Mult mai uşor i-a fost lui Dumitrescu cu următorul său adversar, belarusul Aliaksandr Buikevic, pe care l-a învins cu 15-6 şi s-a calificat în sferturi.

În semifinalele Rareş l-a răzbunat pe colegul său de echipă, Tiberiu Dolniceanu, care fusese eliminat în 16-imi de americanul Daryl Homer. Meciul cu americanul a fost foarte echilibrat, s-a ajuns la 12-12, însă lui Dumitrescu i-a aparţinut finalul de meci, astfel că braşoveanul a câştigat disputa cu Homer cu scorul de 15-13.

Rareş Dumitrescu are 28 de ani şi este elev al fostului campion olimpic Mihai Covaliu. În palmaresul său figurează un titlul mondial cu echipa şi o medalie de argint la invididual, la CM din 2009, şi o medalie de bronz cu echipa în 2010, la Mondialele de la Paris.

În ceea ce-l priveşte pe Tiberiu Dolniceanu, la fel ca Rareş Dumitrescu, el a fost calificat direct în 16-imi la JO 2012, iar pentru accederea în optimi l-a înfruntat pe americanul Daryl Homer. Sportivul nostru nu şi-a putut stăpâni emoţiile şi a pierdut două tuşe la masa verde, din cauza faptul că a pornit asalturile înainte de comanda arbitrului. În final, Dolniceanu a fost învins de Homer, cu 11-15.

Florin Zalomir, după ce l-a învins cu 15-7 pe iranianul Abedini Mojtaba, a fost şi el eliminat în 16-imi, de campionul mondial din 2010, sud-coreeanul Gu Bon-Gil.