JO 2012: Singurul floretist român de la Londra, eliminat de vicecampionul mondial

Singurul reprezentant al României în concursul de floretă, Radu Dărăban, a trecut de primul tur la JO 2012, de Nicholas Edward Choi, din Hong Kong, dar a fost apoi eliminat cu 11-15 de italianul Valerio Aspromonte.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 10:19
JO 2012: Singurul floretist român de la Londra, eliminat de vicecampionul mondial

Radu Dărăban, singurul reprezentant al României în concursul de floretă, şi-a încheiat participarea la JO 2012 după două meciuri. El a început concursul individual cu o victorie, învindându-l relativ uşor, cu scorul de 15-8, pe sportivul Nicholas Edward Choi, din Hong Kong.

În turul doi, Radu Dărăban, numărul 54 în ierarhia mondială, a avut ghinionul să- întâlnească pe vicecampionul mondial, italianul Valerio Aspromonte. Meciul a fost extrem de echilibrat, iar prima repriză s-a încheiat 6-6. La reluare, floretistul nostru s-a dovedit mai bun şi a dus scorul la 10-8 în favoarea sa, însă imediat a pierdut trei tuşe la rând. A reuşit să egaleze la 11, însă după aceea Aspramonte s-a dezlănţuit şi a câştigat cu 15-11.

În vârstă de 25 de ani, Valerio Aspromonte are un palmares impresionant, el fiind deţinătorul a trei titluri europene, iar de două ori a câştigat argintul la mondiale.

Următorul reprezentant al României în concursul de scrimă de la JO 2012 este Bianca Pascu, ea urmând dă participe miercuri în întrecerile de sabie.