JO 2012: Tradiţie încălcată. Vasul olimpic a fost stins duminică noaptea, la Londra

Vasul, simbol al Jocurilor Olimpice, arde de obicei pe tot parcursul întrecerii, însă organizatorii JO 2012 l-au sztins, pentru a-l muta într-o altă zonă a stadionului.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 06:35
JO 2012: Tradiţie încălcată. Vasul olimpic a fost stins duminică noaptea, la Londra

O situaţie mai puţin întâlnită la o ediţie a Jocurilor Olimpice s-a petrecut la Londra, la finalul celei de-a doua zile de concurs. După cum relatează agenţia France Presse, vasul olimpic, aprins vineri seara în cu ocazia Ceremoniei de Deschidere a JO 2012, a fost stins în noaptea de duminică spre luni, la ora locală 23.14 (01.14, ora României). „Vasul a fost stins pentru a se putea asigura transferul său din centrul Stadionul Olimpic către una din margini. Flacăra a fost însă păstrată vie, într-un felinar identic„, a confirmat Jackie Brock-Doyle, directorul de comunicare al Comitetului de Organizare.

Vasul, simbol al Jocurilor Olimpice, arde de obicei pe tot parcursul întrecerii, însă la această ediţie organizatorii au imaginat un spectacol în care el a fost plasat în centrul arenei. Şapte tineri au aprins atunci 205 petale de cupru, simbolizând naţiunile participante la JO 2012, petalele reunindu-se apoi într-o imensă floare, la 30 de metri deasupra solului.