JO 2012: Turiştii au rămas suspendaţi 40 minute deasupra Tamisei, în telecabină

Telecabina olimpică a rămas în pană aproximativ 40 de minute, deasupra Tamisei, la 90 de metri înălţime, cu zeci de turişti, inclusiv cu copii. Cabinele ultramoderne au fost importate din Emiratele Arabe Unite şi au costat peste 50 de milioane de euro.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 20:27
JO 2012: Turiştii au rămas suspendaţi 40 minute deasupra Tamisei, în telecabină

Transporturile londoneze au anunţat că întreruperea, care s-a produs în jurul prânzului, a fost cauzată de o defecţiune tehnică la sistemul de alarmă.

Reţeaua de telecabine face legătura între Arena O2 din Greenwich, unde se vor vor desfăşura competiţiile de baschet şi gimnastică, cu centrul de expoziţie ExCel, din London Docklands, care va găzdui întrecerile de box şi alte evenimente.

30 de cabine au rămas suspendate la jumătatea distanţei traseului. Turiştii au stat suspendaţi deasupra Tamisei în condiţiile în care afară era o temperatură de 28 de grade Celsius, îndurând căldura din cabinele închise. Cel mai greu a fost pentru copii şi bâtrâni, care au suportat cu greu temperatura ridicată şi suspansul.

Toţi pasagerii au ajuns însă teferi şi nevătămaţi, în siguranţă, la destinaţie, unde au fost întâmpinaţi cu scuzele de rigoare din partea companiei arabe, precum şi de echipe medicale gata să ofere asistenţă dacă cineva ar fi avut nevoie.