JO 2016. Virusul ZIKA bagă spaima în sportivii români. Anunţul făcut de Monica Niculescu

JO 2016 se desfăşoară la Rio de Janeiro, însă sunt umbrite de pericolul virusului Zika, virus transmis prin înţepăturile de ţânţari şi care poate da complicaţii severe. În special sportivele se tem de virusul Zika, deoarece odată contractat există riscul de a da naştere unor copii cu malformaţii severe. După ce Simona Halep a anunţat, recent, că ia în calcul posibilitatea de a renunţa la participarea la Olimpiadă, Monica Niculescu spune şi ea că se teme de virus, dar că "în principiu" va merge la competiţia-regină a sportului mondial.

RomaniaTV.net
10 iul. 2016, 12:28
JO 2016. Virusul ZIKA bagă spaima în sportivii români. Anunţul făcut de Monica Niculescu

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a declarat că în principiu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dar a precizat că are și ea temeri legate de virusul Zika, la fel ca Simona Halep.

„Simona a zis că se mai gândește (n.r. — dacă să participe sau nu la Jocurile Olimpice). Nu vreau să intru eu în detalii. În principiu eu o să joc la Olimpiadă, să vedem. Sper să fiu sănătoasă, pentru că am avut unele probleme de sănătătate și sper să fie bine. Am și eu temeri, normal. Am mai vorbit cu niște doctori, ei zic că e OK, să vedem. Unii doctori zic că e OK, alții zic că nu e OK. Deci trebuie să vedem clar care e situația. Am înțeles că e o problemă dacă ești însărcinată, acum nu știu ce se întâmplă dacă nu ești”,a spus Niculescu, prezentă duminică pe terenul central de la Arenele BNR, unde a participat la Kids Day, eveniment organizat în cadrul turneului BRD Bucharest Open.

Citeşte şi COSR a anunţat lotul României pentru JO 2016. Care sunt MARII ABSENŢI

Niculescu a menționat că va fi alături de Simona Halep indiferent de decizia pe care o va lua aceasta. „Importantă este sănătatea, am spus mereu asta. Au fost probleme și la Istanbul, unde eu nu m-am dus. Deci importantă este sănătatea. Eu cred că Simona va lua o decizie bună, oricare va fi, eu voi fi alături de ea. Numai ea poate să ia decizia, nu știu ce să zic. Într-adevăr, este îngrijorător, și eu mă gândesc ce se întâmplă. Trebuie să vedem”, a adăugat Monica Niculescu (47 WTA).

Simona Halep, numărul 5 mondial, a anunțat că încă nu a decis dacă va participa la JO 2016, fiind îngrijorată de efectele virusul Zika transmis în Brazilia de țânțari. „Decizia mea privind participarea la Jocurile Olimpice nu este încă luată. Nu sunt sigură că voi merge la Rio din cauza virusului Zika. Nu vreau să comentez mai mult pentru că nu sunt sigură ce voi face. Atunci când voi ști sută la sută voi anunța. Nu pot să dau o dată anume când voi anunța. Încă mă interesez, încă vorbesc cu doctorii. Fiecare sportiv are gândurile lui și trăiește în pielea lui. Eu îmi doresc o familie, îmi doresc să am copii sănătoși și de aceea mă gândesc foarte serios la aceste lucruri”, a spus sâmbătă Halep.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august.