JO 2020. Buzărnescu în turul doi la tenis, Marian Drăgulescu a ratat calificarea în finală la sărituri şi şi-a anunţat retragerea

Gimnastul Marian Drăgulescu a ratat, sâmbătă, calificarea în finală la sărituri, singura probă în care a luat startul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În schimb, Mihaela Bzărnescu merge mai departe la tenis.

24 iul. 2021, 14:48
JO 2020. Buzărnescu în turul doi la tenis, Marian Drăgulescu a ratat calificarea în finală la sărituri şi şi-a anunţat retragerea

JO 2020 UPDATE. Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, locul 168 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în turul doi al probei de simplu feminin din cadrul competiţiei de tenis de la Jocurile Olimpice.
Buzărnescu a învins-o în prima rundă pe americanca Alison Riske, locul 36 WTA, scor 6-7 (0), 7-5, 6-4, în două ore şi 53 de minute.

În turul doi, românca o va întâlni pe sportiva din Cehia Marketa Vondrousova, numărul 41 mondial, care a eliminat-o pe favorita 16, Kiki Bertens (604, 3-6, 6-4).

JO 2020. Marian Drăgulescu, care va împlini 41 de ani în 18 decembrie, a fost notat cu 13.466 la prima săritură şi cu 14.533 la cea de-a doua, pentru o medie de 13.999, cu care se află la ora transmiterii acestei ştiri pe locul 9, astfel că ratează ultimul act la JO.

În finală se califică gimnaştii clasaţi pe primele opt locuri ale clasamentului, iar concursul este încă în derulare, cu subdiviziunea a doua din trei.

Am fost foarte aproape să reuşesc prima săritură în picioare! Nu îmi pare rău că am mai încercat încă o dată, sunt doar recunoscător. De aici de la Tokyo, vă îmbrăţişăm eu şi antrenorul meu Ştefan Gal şi mulţumim tuturor pentru suport şi pentru gândurile frumoase. Îi vom urmări mai departe pe colegii noştri şi le vom ţine pumnii strânşi”, a transmis Marian Drăgulescu după calificările la sărituri.

Citeşte şi JO 2020. România are şanse din prima zi la o medalie olimpică. Ana-Maria Popescu s-a calificat în semifinale la spadă

La JO de la Tokyo, gimnastica românească mai este reprezentată de Larisa Iordache, participantă în calificări la bârnă, respectiv de Maria Holbură, care va lua startul la toate cele patru aparate.

România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Citeşte şi Marian Drăgulescu, învins de tehnologia toaletelor din Tokyo: „Nimeni nu a avut curajul să apese că nu știi ce te stropește” VIDEO

Marian Drăgulescu a anunţat, la A3, că urmează să va retrage din gimnastică la finalul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce va împlini vârsta de 41 de ani.

 


loading...